Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Paahdettu kukkakaali-bataattilisuke



Osallistuin taannoisiin kukkakaalitalkoisiin ostamalla tasan yhden kukkakaalin. Meidän perheessä siitä tykkää vain minä, joten suuria määriä en uskaltanut hamstrata. Pari nuppua vedin raakana (raaka kukkakaali on mielestäni i-h-a-n-a-a), lopusta tein tätä herkullista kukkakaali-bataattilisuketta fetamurulla. Kylkeen paahdoin broileria, joka tosin ei ole välttämätöntä, tämä maistuu ihan sellaisenaankin. Lisukkeena se toimii lähes mille vain. Idea lähti Kokit ja Potit -blogin salaatista, sitä hieman muokkailin.

Bataatti on yksi suurista suosikeistani, voisin syödä sitä nykyään lähes joka päivä. Kukkakaalin kanssa se toimi mainiosti ja juustokumina toi yhdistelmään ihanasti makua. Todellinen herkkulisuke!


Paahdettu kukkakaali-bataattilisuke fetamurulla


1 kukkakaali
1 bataatti
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 tl juustokuminaa
100 g fetajuustoa
tuoretta lehtipersiljaa

kastike
2 rkl Dijon-sinappia
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa

Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se suuhun sopiviksi paloiksi. Kuori bataatti ja leikkaa kuutioiksi. Laita kukkakaalit ja bataatit leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää öljy, suola, mustapippuri ja juustokumina ja sekoita käsin niin, että öljy ja mausteet sekoittuvat hyvin kasviksiin. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kääntele kerran paiston aikana.

Kasvisten ollessa uunissa, valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Ota valmiit kasvikset uunista ja murustele niiden joukkoon feta sekä silputtu lehtipersilja. Lisää kastike ja sekoita.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Oijoi, vaikuttaa hyvältä! Täytyykin kokeilla tätä heti viikonloppuna. :)

    VastaaPoista
  2. Mainiota, toivottavasti maistuu! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva,että löytyi uusi ohje kukkakaalille. Tämä on niin mielettöman hyväâ,että vie kielen mennessään. Olen tehnyt jo useamman kerran. Suosikkiruokani,josta koko perhe tykkää. Tämä blogisi on myös suosikki ruokablogini.Olen kokeillut monta ohjetta ja aina on yhtä taivaallisen hyvää.Kiitos,Mona,ihanista resepteistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle ihanasta palautteesta! Ihanaa, että olet löytänyt hyviä reseptejä blogistani. Mukavaa syksyn jatkoa! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus