Tätä viikonloppua on niii-in odotettu! Koko elokuu on vedelty joka viikonloppu jossain, kotona en ole viettänyt sunnuntai-iltoja lukuun ottamatta hetkeäkään. Luvassa on siis kaksi ja puoli päivää pelkkää kotoilua keittiössä, pihalla ja lastenhuoneen lattialla, ja sitä taitaa kaivata ihan koko perhe. Pikkukokin kanssa olemme jo suunnitelleet leipovamme pitkästä aikaa pullaa. Pyykkivuori odottaa pesijäänsä ja piha-alueen kasvillisuus jotain pientä repimistä tai vastaavaa. Kolmevuotias on kysellyt, että koska äiti oikein ehtii kunnolla leikkimään kanssaan - se taitaa olla siis se tärkein agenda tuleville päiville.
Perjantai-illan viettoon voipi lähteä vaikka tutuista pizzamauista ja uunileivistä sovelletulla reseptillä. Uunileipäkakku kokoaa yhteen lämpimät voileivät - kakun muotoisesta paistoksesta voi leikata haluamansa kokoisen palan.
Leppoisaa viikonloppua itse kullekin!
- - - - -
Lämmin uunileipäkakku
12 kpl paahtoleipää
1 valkosipuli
1 pieni prk tomaattipyreetä
1 dl ketsuppia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
2 tomaattia
1 punasipuli
100-150 g pepperonimakkaraa
2 pkt mozzarellaa
150 g juustoraastetta
tuoretta basilikaa
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa tomaattipyre, ketsuppi, oliiviöljy ja balsamiviinietikka kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää hienonnettu valkosipuli sekä oregano, suola ja mustapippuri.
Viipaloi tomaatit, kuorittu punasipuli ja mozzarella. Asettele kerros paahtoleipiä leivinpaperilla päällystetyn uunivuoan tai uunipellin pohjalle. Levitä leipien päälle tomaattikastiketta, punasipulia, pepperonimakkaraa, mozzarellaa, tomaattia, juustoraastetta ja hienonnettua basilikaa. Tee kolme kerrosta ja laita päällimmäisen leipäkerroksen päälle vain tomaattikastiketta ja juustoraastetta.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.
Tänään testattu, tosi hyvää, kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaVoi kun kiva kuulla, että maistui!
VastaaPoista