Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Valloittavan vihreä pinaatti-orzopastasalaatti



Viime lauantaina juhlittiin siskoni ylioppilasjuhlia. Kaikesta kurjasta keliennusteesta huolimatta päivä oli Turun seudulla mitä aurinkoisin ja juuri sopivan lämminkin, kun sisätiloissa juhlittiin. Pääsin tällä erää juhlajärjestelyissä helpolla, hoidin vain itse juhlapäivänä tarjoilupöytää ja kahvin keittoa. Tarjoilut olivat äidin ja siskon käsialaa. Skagen- ja tomaatti-mozzarellaleipästen kanssa tarjolla oli kahta eri salaattia, joista toisen esittelen nyt. Tämä pinaatti-orzopastasalaatti oli nimittäin itselleni ihan uusi tuttavuus! Orzopasta on kovasti riisin näköistä pikkupastaa, josta saa aivan mahtavaa pastasalaattia. Feta, pinaatti ja pinjansiemenet yhdistettynä oliiveihin ja sitruunaiseen sinappikastikkeeseen toivat salaattiin mielettömän ihanan maun. Ja mikä valloittavan vihreä väri! Tätä testaan ehdottomasti myös kotona! Resepti oli bongattu Helinä-keijun keittiöstä.

Ylioppilasjuhlien kakkuihin palailen sitten myöhemmin. Niistäkin riittää blogattavaa, sen verran makeita luomuksia oli loihdittu... :)


Pinaatti-orzopastasalaatti


500 g orzo-pastaa
200 g baby-pinaattia
100 g pinjansiemeniä
100 g Kalamata-oliiveja
2 kevätsipulia varsineen
300 g fetajuustoa

3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
2 tl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Hienonna puolet pinaatista tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon pari teelusikallista oliiviöljyä ja sekoita. Yhdistä pinaatti-öljyseos orzopastan kanssa. Silppua loput pinaatit kevyesti hieman pienemmäksi. Hienonna kevätsipulit. Puolita tai viipaloi oliivit halutessasi; ne voi laittaa salaatin joukkoon myös kokonaisina. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Yhdistä pinaatti- ja kevätsipulisilppu, oliivit, pinjansiemenet sekä murusteltu feta orzopastan joukkoon.

Tee kastike yhdistämällä ainekset keskenään. Sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita kevyesti. Anna pastasalaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran ennen tarjoilua. Salaatin voi hyvin tehdä myös edellisenä päivänä.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Nammm!! onpa ihanan vihreä salaatti :) täytyy laittaa listalle, nyt maistuu kaikenlaiset ja väriset salaatit taas koska KESÄ <3

    VastaaPoista
  2. Niinpä, salaattiohjeita ei voi koskaan olla liikaa!

    VastaaPoista
  3. Täysin uusi tuttavuus tuo pasta. Saakohan sitä ihan taviskaupoista...? :0

    VastaaPoista
  4. Saa mielestäni, silmä tarkkana pastaosastolla! :)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus