Kun banaanikakku tehdään leipävuokaan, siitä tulee banaanileipä. Näin päättelin. Makea leipä, jonka päälle sipaistaan voin sijasta mitäpä muuta kuin pähkinäistä suklaalevitettä eli Nutellaa. Myös hillot ja marmeladit toimivat tämän leivän kumppanina, suolaiset päälliset kannattaa jättää suosiolla väliin.
Täydellistä kahvipöydässä, jälkiruokana ja brunssilla. Testattu myös eväspiknikillä, jonka aikana Nutella-levite pehmeni auringon ansiosta juuri sopivaksi. Helppo syödä käsin, mutta hienommissa kekkereissä käy hyvin myös lusikoitavaksi.
Ihan superherkku, banaanikakuissa vaan on sitä jotain. Ja Nutella-purkeissa.
Banaanileipä
150 g voita
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
3 banaania
1 dl pähkinöitä
50 g tummaa suklaata
vuokaan
voita
korppujauhoja
Sulata voi. Sekoita kulhossa voisula ja jogurtti. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti.
Yhdistä kaikki kuivat aineet erillisessä kulhossa: vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri, kardemumma ja kaneli. Pilko kaksi banaania ja muussaa ne haarukalla. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeasti veitsellä.
Sekoita voi-munaseokseen kuivat aineet ja muussatut banaanit. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät ja suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Voitele leipävuoka ja jauhota se korppujauholla. Kaada taikina vuokaan. Puolita viimeinen banaani pituussuunnassa ja aseta kakun päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tarjoile banaanileipä hieman jäähtyneenä Nutella-levitteen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti