Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Sitruunainen parmesan-lohipelti




Totesin tämän ruoan myötä, että olen tarjonnut pikkukokille liian vähän parsakaalia. Neiti (ja apukokki tosin myös) työnteli parsakaalin nuppujaan lautasella edestakaisin kuin jossain lautapelissä ja näytti varsin nyreältä. Itse taas olin lähes taivaissa kasvisten ja lohen maustamisessa käytetystä parmesan-sitruunaöljystä! Aivan ihanaa! Olisin voinut napsia kanssaruokailijoiden kasviksetkin nassuuni. Tyydyin kuitenkin syöttämään kolmevuotiaallemme pieniä paloja parsakaalia piilotettuna lohen ja perunan väliin. Haa, täydestä meni!

Pikkukokki toivoo edelleen välillä syöttöapua, ilmeisesti pelkkä suun avaaminen on paljon rattoisampaa kuin rankka haarukan käyttö. Usein ruokaa saa näin menemään kurkusta alas paljon paremmin kuin yksin syödessä. Myös näitä outoja ja epäilyttäviä raaka-aineita, kuten parsakaalia. :)

Sitruunainen parmesan-lohipelti


6 perunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 parsakaali
1 pieni purjo
1 sitruuna
600 g lohifileetä
1 tl suolaa 

mausteöljy
2 dl raastettua parmesania
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria 

Valmista ensin mausteöljy. Raasta parmesaani ja pese sitruuna. Raasta parmesanin joukkoon sitruunan kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää öljy ja mausteet ja sekoita ainekset keskenään.

Pese ja viipaloi perunat reilun sentin levyisiksi viipaleiksi. Laita perunaviipaleet isoon uunivuokaan tai uunipellille ja valuta päälle oliiviöljyä. Esikypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Paloittele parsakaali kukinnoiksi. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo reiluiksi paloiksi. Huuhdo ja viipaloi sitruuna. Leikkaa lohifilee haluamasi kokoisiksi annospaloiksi ja ripottele paloille suolaa.

Ota perunat uunista ja sekoita niiden joukkoon parsakaali, purjo ja sitruunaviipaleet. Sekoita noin 2/3 parmesaani-sitruunaöljystä kasviksiin. Nosta lohipalat kasvisten päälle ja valuta loppu mausteöljy niiden pinnalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes lohi ja kasvikset ovat kypsiä. Koristele halutessasi tuoreella tillillä tai persiljalla. Tarjoile kylkeen jogurttikastiketta (turkkilaista / kreikkalaista jogurttia, sitruunan mehua, yrttejä, suolaa ja pippuria).

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus