Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Muistelumaanant... eikun perjantai


Blogi on käynyt läpi pientä ulkoasumuutosta, kuten saatat huomata. Ihana Veera auttoi minua blogipohjan päivittämisessä (eli hoiti koko koodausurakan) ja nyt on Hella & houkutus saatu ajanmukaiseen kuosiin. Viilausta tapahtuu edelleen eli ihan valmista en uskalla luvata vielä olevan. Yläpalkin reseptiarkistoihin päivitän reseptit omilla tunnisteillaan eli sieltä pystyt kohta helposti hakemaan vaikka salaatteja, pastoja tai jälkiruokia. Myös ravintolavinkit ja matkakertomukset löytyvät ominaan yläpalkista. Sivupalkissa toimii hakutoiminto ja suosikkipoimintoja nousee myös esiin sinne. Kaiken kaikkiaan paljon freshimpi ja virikkeellisempi blogi. Kiitos vielä Veera!

Tästä päivitysrumbasta johtuen maanantaille suunniteltu muistelupostaus jäi vähän jalkoihin, joten muistellaan nyt sitten perjantaina. Se tuskin haittaa ketään. Kaikkea kivaa ja keväistä osui tähän koontiin, nappaa oma suosikkisi muistiin. Seuraava muistelumaanantai tuleekin sisältämään sitten jo kuusi vuotta ja kuusi muistelua. Ihan parin päivän päästä blogi viettää nimittäin synttäreitä.

6 v - eskari-iässä siis! :)

2016

Viime äitienpäivänä leivoimme ensimmäistä kertaa oikein kunnolla yhdessä pikkukokin kanssa. Siitä lähtien leipomishetket ovatkin olleet meidän yhteistä laatuaikaa. Saan neidin aina seurakseni auttamaan, kun kaivan jauhot, munat ja sokerit esiin. Esimaistelu hoidetaan ammattimaisesti ja taikinakulhot päätyvät pesukoneeseen perusteellisesti puhdistettuna (eli nuoltuna). Pikkuleipurin raparperikakku maistuu keväältä, sitä valmistamme mekin taas kunhan nuo oman pihan raparperit vielä hieman kasvavat (kiitos kylmän kevään, raparperi on vielä lähes poikanen).

Ohje täällä.

2015

Koska grillikausi on vasta aluillaan, meillä paistuu makkara grillissä lähes joka viikko. Apukokki on suuri grillimakkaran ystävä, mutta ei kaipaa makkaran kylkeen muuta kuin perinteisen sinapin. Minulle taas makkaraillallinen pitää sisällään muutakin kuin mausteet, joten koitan loihtia nopeasti jotain salaatin tapaista kylkeen. Ihan parasta makkaran kaveria on mielestäni perunasalaatti, sitä vaan ei ihan tuosta noin taiota. Täytynee alkaa keittämään pottuja aina jääkaappiin valmiiksi, niin saan loihdittua perunasalaatit kun apukokin grillimakkarahammasta alkaa kolottaa. Tämä kesäinen perunasalaatti on ihan ykkönen, ei turhaa majoneesimössöä, vaan kevyttä ja yrttistä.

Ohje täällä.

2014

Oijoijoijoi!! Jo toinen raparperiherkku tähän settiin! Raparperi-mansikka crumble on nii-in taivaallisen ihanaa, että voisin syödä sitä läpi koko kesän. Jos et ole vielä kokeillut, niin tee tänä kesänä. Tai mielellään nyt heti.

Ohje täällä.

2013

Neljän vuoden takainen banaanikakku oli ihka ensimmäinen laatuaan minun keittiössä. Hurahdin sen makuun (ja tuoksuun) ihan täysin. Banaanikakkuja olen tehnyt tämän jälkeen monesti ja itse asiassa yksi uusi on suunnitteilla tällekin viikonlopulle. Katsotaan päätyykö sen resepti blogiin.

Ohje täällä.

2012

On pakko tunnustaa, että vaikka tiedän hurjan monta reseptiä kuivuneen leivän uudelleenkäyttöön ja rakastan kaikenlaisia krutonkeja ja valkosipulileipäsiä, olen järkyttävän huono tekemään viimeisen käyttöpäivän ylittäneistä leipäsistä mitään. En vaan kertakaikkisesti muista (tai jaksa). Onneksi nykyäään leipähävikkimme on maltillistunut, koska pikkukokki on hurahtanut hapankorppuihin (ja me vanhemmat ehkä vähän siinä samalla myös), joten emme enää hamstraa leipää vaan syömme leivän loppuessa parit korput iltapalaksi. Olen kuitenkin joskus jakanut tämän mainion ruisleipägrissinien ohjeen, jota ehdottomasti kannattaa käyttää, jos kuivunutta ruisleipää kaapista löytyy. Tee niinkuin sanon, vai miten se nyt meni...

Ohje täällä.

QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

1 kommentti:

Follow @hellajahoukutus