Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Raikas mansikka-rahkakakkuIhania kakkureseptejä on maailma pullollaan. Yksi näyttävä, mutta helppotekoinen kakku löytyi siskon ylioppilasjuhlapöydästä. Kesäiseen juhlapäivään sopi raikas mansikka-rahkakakku, jonka täytteissä yhdistyvät makea masikka ja raikas lime. Alkuperäinen resepti on Kotilieden sivuilta. Täytteet olivat mielestäni melko tiiviit, joten vähensin tähän ohjeeseen hieman liivatteiden määrää, mahdollisesti jopa neljällä liivatelehdellä per täyte pärjää. Koristelu oli rennon letkeä, vain kasa puolitettuja mansikoita päälle.

Raikas mansikka-rahkakakku

pohja
200 g suklaakeksejä
50 g voisulaa
5 dl mansikoita 

punainen kerros
5 liivatelehteä 
2,5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa 
5 dl mansikoita 
500 g mansikkarahkaa
1 limen mehu 
2 rkl kiehuvaa vettä

vaalea kerros
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
500 g lime-valkosuklaarahkaa
0,5 dl tomusokeria
1 limen raastettu kuori ja mehu 
2 rkl kiehuvaa vettä

pinnalle
mansikoita 


Pyöräytä keksit jauheeksi tehosekoittimessa ja lisää voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan reunoille.

Valmista punainen täyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja soseuta peratut mansikat. Sekoita mansikkasurvos, limen mehu ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi liivatteista, sulata ne kiehuvaan veteen ja lisää liivate sekoittaen rahkatäytteeseen. Kaada vuokaan pohjan päälle.

Valmista toinen kerros. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset keskenään. Purista vesi liivatteista, sulata ne kiehuvaan veteen ja lisää sekoittaen rahkatäytteeseen. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä suojattuna ainakin neljä tuntia.

Poista irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoiluastialle. Koristele pinta mansikoilla ennen tarjoilua.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus