Ihania kakkureseptejä on maailma pullollaan. Yksi näyttävä, mutta helppotekoinen kakku löytyi siskon ylioppilasjuhlapöydästä. Kesäiseen juhlapäivään sopi raikas mansikka-rahkakakku, jonka täytteissä yhdistyvät makea masikka ja raikas lime. Alkuperäinen resepti on Kotilieden sivuilta. Täytteet olivat mielestäni melko tiiviit, joten vähensin tähän ohjeeseen hieman liivatteiden määrää, mahdollisesti jopa neljällä liivatelehdellä per täyte pärjää. Koristelu oli rennon letkeä, vain kasa puolitettuja mansikoita päälle.
Raikas mansikka-rahkakakku
pohja
200 g suklaakeksejä
50 g voisulaa
5 dl mansikoita
punainen kerros
5 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
5 dl mansikoita
500 g mansikkarahkaa
1 limen mehu
2 rkl kiehuvaa vettä
vaalea kerros
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
500 g lime-valkosuklaarahkaa
0,5 dl tomusokeria
1 limen raastettu kuori ja mehu
2 rkl kiehuvaa vettä
pinnalle
mansikoita
Pyöräytä keksit jauheeksi tehosekoittimessa ja lisää voisula. Painele seos
leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan
reunoille.
Valmista punainen täyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen
10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja soseuta peratut mansikat. Sekoita
mansikkasurvos, limen mehu ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi
liivatteista, sulata ne kiehuvaan veteen ja lisää liivate sekoittaen rahkatäytteeseen. Kaada
vuokaan pohjan päälle.
Valmista toinen kerros. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia
kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset keskenään. Purista vesi
liivatteista, sulata ne kiehuvaan veteen ja
lisää sekoittaen rahkatäytteeseen. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä suojattuna ainakin neljä tuntia.
Poista irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoiluastialle. Koristele pinta mansikoilla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti