Taivaallinen cookie on ihanan pehmeä sisältä ja täynnä sopivasti sulanutta suklaata pienin sattumin. Nämä cookiet olivat juuri sellaisia. Ainoa asia mikä erotti täydellisyydestä oli aavistuksen liian pallomainen muoto, ilmeisesti pidin keksitaikinaa hieman liian kauan jääkaapissa tai sitten olisin voinut ihan pikkiriikkisen muotoilla keksejä litteämmiksi ennen paistoa. No väliäkö hällä, kun maku on enemmän kuin kohdillaan.
Karpalon ja valkosuklaan yhdistelmä on minusta ihana, pikkukokki oli tosin toista mieltä ja nyppi kaikki karpalot pois kekseistään. Hänestä ne olivat lähinnä roskia. Ohje löytyi Wicked Sweet Kitchen -blogista, joka on muuten täynnä muitakin hurmaavia cookie- ja kakkureseptejä.
Makean nälkä tulee tyydytettyä jo yhdestä keksistä, mutta vaivatta napselin näitä kolmekin peräkkäin. Minkäs teet, kun himo iskee.
Valkosuklaa-karpalo Cookiet
170 g voita
150 g fariinisokeria
50 g sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
200 g valkosuklaata rouhittuna
n. 1/2 dl kuivattuja karpaloita
Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Pilko valkosuklaa karkeasti veitsellä. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään.
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouhe sekä karpalot sekaan. Laita taikina suojattuna jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.
Ota lusikalla reiluja nokareita taikinaa ja muotoile pöyreiksi palloiksi. Asettele pallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, jätä muutama sentti pallojen väliin. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia (riippuen keksin koosta). Keksit ovat valmiina, kun niiden reunat ovat saaneet väriä, mutta ne ovat vielä pehmeitä. Älä paista keksejä liikaa, jotta ne eivät tule kuiviksi! Anna jäähtyä pellillä muutama minuutti ja siirrä keksit sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti