Miten ihanan perinteinen juhannus onkaan taas tulossa! Yhtä kylmä kuin viime jouluna ja sadealueiden kulusta ei kukaan ota selvää. En edes muista koska viimeksi juhannuksena olisi päästy nauttimaan helteistä. Onneksi grilli on kuumana ja sauna myös, lapset saavat leikkiseuraa ja me pääsemme jussinviettoon ystävien luo. Patjat lattialle siskonpediksi ja viinilasi käteen. Juhannusstressi on yhtä kuin nolla.
Grilliherkkuja en teille nyt jaa (niitä voit halutessasi kurkata yläpalkin kesä & grillaus -osiosta), vaan herkullisen jälkkäri-idean, mikäli sellaista vielä olet vailla. Vaahtokarkeilla ja mansikoilla koristeltu brownie sopii keskikesän juhlaan siinä missä mihin tahansa juhlapöytään, kaveriksi voit pyöräyttää vielä vaikka vaniljajätskipallon ja muutaman tuoreen mansikan. Resepti on löytynyt Kermaruusulta.
Herkullista ja raikkaan viileää juhannusta toivotellen!
Vaahtokarkki-mansikka browniet
150 g voita
200 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
100 g pähkinärouhetta
2 dl vehnäjauhoja
pinnalle
minivaahtokarkkeja
kuivattua mansikkaa
suklaakastiketta
Sulata kattilassa voi ja suklaa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita pähkinärouhe jauhojen sekaan. Lisää taikinan joukkoon käännellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle vuokaan (koko n. 20x30 tai 25x25 cm). Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Ripottele juuri uunista otetun brownien päälle vaahtokarkkeja. Murustele päälle myös kuivattuja mansikoita. Koristele pinta suklaakastikkeella (voit tehdä suklaakastikkeen sulattamalla suklaata vesihauteessa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti