Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kiinalainen burgeri jauhelihalla




Veikkaisin, että meillä tehdään jauhelihaa sisältäviä ruokia noin 2-3 kertaa viikossa. Se on siis yksi ehdottomista suosikkiraaka-aineista meidän keittiössä. Parasta jauhelihassa on tietysti helppous ja monipuolisuus, siitä syntyy vaikka mitä ja se maistuu koko perheelle. Jauhelihaa on kehitetty vuosien varrella kevyempään ja ekologisempaan suuntaan, mutta pakkaus on pysynyt samana lähes koko jauhelihan teollisen valmistuksen ajan. Nyt, vihdoin, Atria on on tehnyt merkittävän uudistuksen tähän suomalaisen klassikkoaineksen pakkaukseen. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Atrian kanssa.

Epäilin kyllä aluksi, voiko mikään pakkausuudistus nyt olla niin ihmeellinen, että sitä kannattaa erityisemmin hypettää. Olin väärässä. Uusi pakkaus on kaikin puolin loistava! Ihan oikeasti. Se ei sisällä mitään ylimääräistä. Pakkaus on pehmeä, menee tuplasti pienempään tilaan, avautuu kätevästi repäisemällä (vihdoinkin joku pakkaus o i k e a s t i avautuu repäisemällä eikä sen avaamiseen tarvitse käyttää teräaseita) eikä siinä käytetä mitään suojakaasuja. Jauheliha on pakkauksessa hieman tiiviimmässä muodossa kuin ennen, mutta makuun tällä ei ollut mielestäni mitään vaikutusta.


Ja siis katsokaa tuota käytettyä pakkausta taiteltuna! Noin 2 senttiä x 2 senttiä! Koko pakkaus taittuu aivan älyttömän pieneksi mytyksi, joka ei vie tilaa roskapussista juuri lainkaan. Miettikää, mikä vaikutus jätemääriin tällä on suomalaisessa kulutusyhteiskunnassa, jossa jauhelihaa myydään noin 41 miljoonaa kiloa vuodessa. Atrian mukaan uuteen jauhelihapakkaukseen käytetty muovimäärä on alle puolet aiemmasta ja muovijätettä syntyy vuodessa näin jopa 150 000 kg vähemmän kuin ennen! Ihan mieletön juttu!


Erittäin iloinen olen lisäksi siitä, että näissä Atrian Perhetila-tuotteissa kerrotaan tarkkaan lihan alkuperä eli mistä tilalta tuote on peräisin. Kotimaisuus on tietysti ihan ehdoton juttu, mutta paljon lisäplussia tuo se, että tilan nimen näkee selkeästi pakkauksen päältä. Ainakin minulle tämä vahvistaa kuvaa vastuullisesta ja laadukkaasta tuotteesta.


Tein jauhelihasta tällä kertaa kiinalaisia burgereita. Perinteisesti kiinalainen burgeri valmistuu pitkään muhineesta possusta, mutta arvelin, että mausteinen jauhelihamuru ajaa saman asian. Maustoin jauhelihan runsaalla valkosipulilla ja inkiväärillä sekä soijalla ja chilillä. Hampurilaissämpylät taittelin rullan kautta sämpylöiksi ja paistoin pikaisesti pannulla ennen nopeaa uunissa kypsennystä. Chiliä, korianteria, kurkkua ja ranskankermaa joukkoon ja kas, superherkullista tuli!

Sämpylöitä tulee ohjeesta 6 kpl, mutta jauheliha riittää vielä useampaan. Söin itse lopun jauhelihan seuraavana päivänä nuudelien kanssa, erittäin toimiva kombo sekin.


Kiinalainen burgeri jauhelihalla

6 burgeria

sämpylät
1 tl kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 3/4 dl lämmintä vettä
öljyä

täyte
4-5 valkosipulinkynttä
n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä
1 rkl seesamiöljyä
400 g Atria Perhetilan naudan jauheliha 15%
1-2 rkl chilikastiketta
3 rkl soijaa
2 kevätsipulia

lisäksi
1/2 nippu korianteria
1 chili
pala kurkkua
1 prk ranskankermaa

Valmista ensin sämpylät. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Sekoita lämmin vesi jauhojen joukkoon. Vaivaa taikinaa käsin reilut 5 minuuttia, kunnes siitä muodostuu pehmeä pallo. Valele hieman öljyä isoon kulhoon ja laita taikinapllo sinne. Peitä kelmulla ja anna seisoa noin tunnin ajan lämpimässä.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois. Pyörittele taikina n. 5 cm leveäksi pötköksi. Leikkaa pötkö 6 osaan. Kauli jokainen taikinapala pitkäksi levyksi (koko n.5x30 cm). Rullaa levy tiukasti rullaksi lyhyemmältä sivulta lähtien. Paina rullapätkää ylhäältä hitaasti ja kauli halkaisijaltaan n. 10 cm levyiseksi litteäksi sämpyläksi. Ks. kuvat alla:


Lämmitä paistinpannu keskilämpöiseksi ja lisää tilkka öljyä. Laita sämpylät pannulle. Paista noin minuutti per puoli, kunnes sämpylät ovat saaneet vähän väriä. Laita sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja paista vielä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat kokonaan valmiit.

Valmista jauheliha. Kuori valkosipulit ja inkivääri. Kuumenna pannulla seesamiöljy ja murskaa joukkoon valkosipulit sekä raasta inkivääri. Kuullota hetki, mutta varo etteivät valkosipuli ja inkivääri pala. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta chilikastikkeella ja soijalla. Pilko kevätsipulit ja lisää ne lopuksi jauhelihan joukkoon.

Pilko vielä ennen burgerien kokoamista chili ja viipaloi kurkusta pitkiä suikaleita. Halkaise sämpylät ja asettele väliin kurkkusuikaleita, jauhelihaa, chiliä ja ranskankermaa. Viimeistele korianterilla.



Yhteistyössä Atria

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ihania kiinalaisia sämpylöitä. Tämä sämpylänvalmistustapa oli mulle kyllä kirjaimellisesti ihan kiinalainen! :)

    Ja peukut uudelle pakkaukselle. Rakastuin heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna! Ihan uutta oli mullekin tällaiset sämpylät, mutta hyvin toimivat! Eivät säily kovin pitkään, mutta eipä sillä, saman tienhän nämä kuuluukin popsia. :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus