2016
Viime talvena tein useampaan otteeseen uunibataatteja, joiden päälle heittelin vähän sitä sun tätä. Feta, purjosipuli, sriracha-kastike sekä siemenet toimivat pehmeän bataatin kanssa aivan ihanasti. Uunibataatit riittävät kevyeksi lounaaksi sellaisenaan (vähän salaattia ehkä kylkeen) tai sitten ne toimivat maukkaana lisukkeena esim. kalalle.
Ohje täällä.
2015
Helmikuun suosikki parin vuoden takaa on vadelma-omenajuustokakku. Aina jos on mahdollista saada hyvää juustokakkua, syö juustokakkua. Se nyt vaan on niin ihanaa, ehkä parasta kakkua maailmassa! Siis ihan kaikki juustokakut. Ja erityisesti tällainen paistettu versio, jossa on vielä vadelmahilloa ja omenasosetta mukana. "Ei pahhaa oo", niin kuin rakkalla isälläni on tapana sanoa.
Ohje täällä.
2014
Toinen makea suosikki helmikuisista resepteistä on tämä pika-banoffee, jonka kokkailin kerran yksin kotona ollessani (sellaisia iltoja ei muuten ole enää vähään aikaan näkynyt). Kinuskia ja banaania sisältävä banoffee on yksi parhaista herkuista mitä tiedän, suussasulavaa ja makeaa. Pika-banoffee kootaan ihan vaan keksimurun päälle ja kinuski tehdään Omar-karkeista. Vielä nopeampi versio kinuskista on muuten valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito, jota osasin jo käyttää jouluisen banoffeen yhteydessä.
Ohje täällä.
2013
Talvi-iltojen ehdottomia suursuosikkeja ovat lämpimät juustoleivät ja tässä cheddarjuustosandwichissä on kaikki kohdallaan. Rapsakka pannulla paistettu pinta ja sisällä sulanut cheddarjuusto sekä happamuutta tuovat marinoidut punasipulit. Oijoijoi, saisko tällaisen nyt heti, kiitos!
Ohje täällä.
2012
Alkuperäisessä blogijutussa ei turhia jutustella, vaan hyökätään suoraan sitruunakanan ohjeen kimppuun. En muista kyseistä ruokaa ollenkaan, mutta resepti kuulostaa niin herkulliselta, että tämän voisi laittaa uusintaan tässä joku viikonloppu. Kuvien perusteella sitruunakanaa on kokkailtu äidin luona, mahtoikohan olla äidin käsialaa koko ruoka...
Ohje täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti