Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lämmin juures-kikhernesalaatti



Syksy ja talvi on sujunut ruokabloggaajan keittiössä melko lailla siihen tyyliin, että arki-iltaisin kokataan niitä makaronilaatikkoja ja broileripastoja ja viikonloppuisin sitten jotain vähän uutta. Ehkä. Iltojen pimeys on tappanut taas kaiken valokuvausinnostuksen, joten siitäkin syystä kaikki blogiin kelpaava tehdään ja kuvataan vain viikonloppuisin. Onneksi se päivä sieltä koko ajan pitenee ja aurinkoa (tai ehkä paremminkin päivänvaloa) saattaa hyvässä lykyssä jo hetken havaita töistä palatessaan.

Erityisesti viikonloppuisin, jolloin saamme vieraita kylään, on kiva kokeilla jotain hieman uutta. Pari viikonloppua sitten tein äidin kyläillessä ilmakuivatulla kinkulla päällystettyjä broilerifileitä sekä lämpimän juures-kikhernesalaatin. Ei mitään kovin ihmeellistä, mutta sen verran erilaista, ettei ihan tylsäksi käy. Broileri sai makua timjamista ja juurekset juustokuminasta ja fetasta. Erinomainen lauantain lounas ja taas yksi resepti, jonka voisi ottaa arki-iltojenkin vakkariruoaksi.

Kikherneet laittaisin ohjeesta poiketen ihan muutamaksi minuutiksi juuresten sekaan uuniin, jotta nekin paahtuisivat hieman.

Äiti kyseli kovasti jo tämän ohjeen perään, joten tässäpä siis tämä, äitiliini!

*****
Julkaisemisen jälkeinen lisäys: Tein juuresten ja broilerin kaveriksi muuten valkosipulimajoneesin! Suosittelen, sopii hyvin kastikkeen korvikkeeksi. Helppo kikka on ottaa 1 dl hyvää (esim. Hellman'sin) majoneesia ja puristaa joukkoon 2-3 valkosipulin kynttä. Valkosipulimajoneesi done.

Lämmin juures-kikhernesalaatti ja timjamibroilerit ilmakuivatulla kinkulla

kolmelle

3 porkkanaa
1 palsternakka
3-4 perunaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
200 g kikherneitä
1/2 sitruunan mehu
150 g fetajuustoa
ruohosipulia

3 broilerin fileetä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
6 ilmakuivattua kinkkusiivua

Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele ne reiluiksi lohkoiksi. Sekoita joukkoon öljy, juustokumina, suola ja mustapippuri.

Mausta broilerifileet suolalla ja mustapippurilla. Asettele fileiden päälle muutama timjaminoksa ja kääri jokainen filee kahden ilmakuivatun kinkun sisään.

Paahda juureksia ja broilereita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Huuhdo ja valuta kikherneet (ja paahda niitä halutessasi hetki uunissa juuresten kanssa). Sekoita kikherneet ja kuumat juurekset keskenään. Mausta sitruunanmehulla. Levitä juurekset tarjoiluvadille ja murenna päälle fetajuustoa. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa broilerifileet juuressalaatin kanssa.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus