Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Loistava lihapullapata



Jaoin kuvan tästä lihapullapadasta Instagramissa kolmisen viikkoa sitten ja sain heti reseptikyselyjä. Kesti tovin ennen kuin sain naputeltua ohjeen tänne omaan blogiin, mutta vinkkasin toki heti sometiedusteluihin reseptin löytyvän ihanan Annen blogista. Tämä ruoka on todellinen löytö, jota tullaan tekemään meidän keittiössä tästä lähtien varsin usein. Oikea loistoruoka! Vaikka lihapullat ja tomaattikastike ovat aina toimiva kombo, tässä padassa on sitä jotain. Se jokin saattaa olla pitkään hautunut tomaattikastike tai kaksi padan kruunaavaa juustoa. Ken tietää, kielen se vie kuitenkin mennessään.

Annen ohjetta muokkasin ihan pikkuisen keittiönkaappien sisältöjen mukaan ja tein lihapullia isomman satsin, jotta pari annosta riitti vielä pikkukokille pakkaseenkin. Hyvä niin, näitä lihapullia kun tulee napsittua enemmän kuin napa antaisi myöden.

Lihapullapata


600-700 g naudan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
2 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl chilihiutaleita
suolaa
rouhittua mustapippuria

oliiviöljyä

1 tölkki kuorittuja tomaatteja
1 tölkki tomaattimurskaa
suolaa ja mustapippuria
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna

125 g mozzarellaa
1,5 dl parmesanjuustoa raastettuna
persiljaa

lisäksi 
täysjyväspaghettia

Laita jauheliha isoon kulhoon. Lisää joukkoon korppujauhot, kananmunat sekä mausteet. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Öljyä kädet ja pyörittele jauhelihasta lihapullia. Laita lihapullat isoon öljyttyyn uunivuokaan. Paista pullia 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pullat ovat hieman ruskistuneet, mutta eivät ole vielä täysin kypsiä.

Kun lihapullat ovat uunissa, valmistele kastike. Laita kulhoon kuoritut tomaatit ja murskaa ne haarukalla. Lisää tomaattimurska, mausteet sekä hienonnetut valkosipulin kynnet. Sekoita. Kaada tomaattikastike lihapullien päälle vuokaan ja peitä vuoka foliolla. Hauduta vielä uunissa noin 25 minuuttia.

Nosta vuoka uunista ja raasta päälle parmesanjuustoa. Viipaloi mozzarella ja lisää vuoan päälle. Paista vuokaa uunissa ilman foliota, kunnes mozzarella on sulanut ja saanut hieman väriä. Tarjoile keitetyn täysjyväspaghetin kera.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Follow @hellajahoukutus