Helppojen ja herkullisten arkiruokien postausputki jatkukoon! Hunaja-sitruunabroilerin ja lihapullapannun jälkeen vuorossa on astetta parempi makkarapasta, jonka löysin iki-ihanasta Hannan soppa -blogista. Olkoon se siis Hannan parempi makkarapasta! Kermainen tomaattikastike parmesanilla höystettynä on pyörryttävän pehmeää, makkaran laatuun kannattaa kastikkeessa panostaa. Itse käytin ihan jotain perusmakkaraa, mutta korkealla lihapitoisuudella. Erikoismakkarat toimivat tässä tietysti myös erinomaisesti.
Arkiruoat pyörivät meillä nykyään tosi paljon pastojen ympärillä, pikkukokille uppoaa lähes pasta kuin pasta. Tällä viikolla tehdään taas feta-pinaattipastaa sekä kokeillaan jotain versiota jauheliha-spaghettivuoasta (rakettispaghetilla tietty). Olemme myös päässeet osalliseksi pikkulasten käsittämättömästä ketsuppihimosta. Ihan kaikkeen ruokaan voi taaperon mielestä lisätä ketsuppia - ja paljon. Meidän neidin kohdalla tämä tosin koskee myös sinappia. En ole koskaan ennen nähnyt 2-vuotiaan vetävän sinappia paljaalteen! Lusikalla! Tai dippaavaan kurkkuviipaleetkin sinappiin. Oh my!
Tämä makkarapasta meni pikkokokin ketsuppifiltterin läpi kuitenkin puhtaasti: no ketchup needed!
Astetta parempi makkarapasta
neljälle3 lihaisaa makkaraa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
2,5 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
chilirouhetta
parmesanjuustoa raastettuna
persiljaa
300-400 g pastaa
Leikkaa makkarat paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista makkaroita hetki pannulla, kunnes ne saavat väriä. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet, paista hetki. Lisää tomaattipyre ja ruokakerma. Kiehauta kastike ja anna muhia muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella chiliä.
Keitä samalla pasta suolalla maustetussa vedessä. Sekoita kypsä ja valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Jaa lautasille ja viimeistele raastetulla parmesanjuustolla sekä hienonnetulla persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti