Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lämmin broilerisalaatti & fetakastike



Joskus on uusinnan aika. Tämä resepti on blogin historian toinen resepti eli julkaistu ihan Hellan & houkutuksen alkutaipaleella. Ohje on varsinainen perheemme klassikko, joka on ehkä vuosien saatossa jäänyt välillä vähän unholaan, mutta jonka kaivoin taas pitkästä aikaa naftaliinista. Lämmin broilerisalaatti toimii aina ja sen kaverina kulkeva fetakastike on klassikoista klassikoin, jota teen kuukausittain ja joka on blogissakin vilahtanut kerran jos toisenkin.

Alkuperäisen reseptin voit käydä kurkkaamassa täältä. Muokkasin sitä ihan aavistuksen lisäämällä bataattia mukaan ja päälle vielä vähän pähkinöitä purtavaksi. Seuraavana päivänä söin jäljelle jääneet kasvikset ja pinaatit savulohen kanssa - jä päälle tietysti iso nokare fetakastiketta. Oli hyvää myös niin! Seuraava blogiuusinta tästä reseptistä saattaapi siis olla lämmin lohisalaatti...


Lämmin broilerisalaatti & fetakastike

neljälle

2 isoa sipulia
3 porkkanaa
1 pieni bataatti
300 g kesäkurpitsaa
2 paprikaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
1 valkosipulin kynsi

4 kpl broilerin fileitä
100 g babypinaattia / salaattisekoitusta
kourallinen pekaanipähkinöitä

fetakastike 
2 dl kermaviiliä
1 pkt fetajuustoa (Apetina pala 200 g)
1 valkosipulin kynsi

Kuori sipulit, porkkanat ja bataatti. Pese kesäkurpitsa ja paprikat. Pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi. Sekoita oliiviöljyn joukkoon mausteet ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Pyörittele kasvikset oliiviöljyseoksessa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja aseta broilerin fileet viereen. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Tee fetakastike. Murskaa feta ja valkosipuli kermaviilin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua hetki kylmässä.

Levitä huuhdeltu babypinaatti / salaattisekoitus isolle tarjoilulautaselle. Kaada kypsät kasvikset salaatin päälle. Viipaloi broilerin fileet ja asettele ne päällimmäiseksi. Ripottele päälle vielä aavistuksen rouhittuja pekaanipähkinöitä. Tarjoile fetakastikkeen kera.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Nam, näyttää hyvältä! Ja tuota fetakastiketta pitää kans testata. Olen yrittänyt nyt testailla kalankin kanssa erilaisia soosseja, ainaisen remouladen sijaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vakkarisooseja tulee tehtyä vähän kaikkien kanssa, tää fetakastike on meille semmonen. Remouladea en puolestaan ite oo tehnyt t o o s i pitkään aikaan, pitääkin testata! :)

      Poista
  2. Tämä on just sellaista ruokaa, jota voisin syödä vaikka joka päivä. Resepti menee käyttöön varmasti jo tällä viikolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina, ihana kuulla! Sama juttu kyllä, tää on just sopivan kevyttä mutta silti maistuvaa - täydellistä sapuskaa siis :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus