Joskus on uusinnan aika. Tämä resepti on blogin historian toinen resepti eli julkaistu ihan Hellan & houkutuksen alkutaipaleella. Ohje on varsinainen perheemme klassikko, joka on ehkä vuosien saatossa jäänyt välillä vähän unholaan, mutta jonka kaivoin taas pitkästä aikaa naftaliinista. Lämmin broilerisalaatti toimii aina ja sen kaverina kulkeva fetakastike on klassikoista klassikoin, jota teen kuukausittain ja joka on blogissakin vilahtanut kerran jos toisenkin.
Alkuperäisen reseptin voit käydä kurkkaamassa täältä. Muokkasin sitä ihan aavistuksen lisäämällä bataattia mukaan ja päälle vielä vähän pähkinöitä purtavaksi. Seuraavana päivänä söin jäljelle jääneet kasvikset ja pinaatit savulohen kanssa - jä päälle tietysti iso nokare fetakastiketta. Oli hyvää myös niin! Seuraava blogiuusinta tästä reseptistä saattaapi siis olla lämmin lohisalaatti...
Lämmin broilerisalaatti & fetakastike
neljälle2 isoa sipulia
3 porkkanaa
1 pieni bataatti
300 g kesäkurpitsaa
2 paprikaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
1 valkosipulin kynsi
4 kpl broilerin fileitä
100 g babypinaattia / salaattisekoitusta
kourallinen pekaanipähkinöitä
fetakastike
2 dl kermaviiliä
1 pkt fetajuustoa (Apetina pala 200 g)
1 valkosipulin kynsi
Kuori sipulit, porkkanat ja bataatti. Pese kesäkurpitsa ja paprikat. Pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi. Sekoita oliiviöljyn joukkoon mausteet ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Pyörittele kasvikset oliiviöljyseoksessa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja aseta broilerin fileet viereen. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Tee fetakastike. Murskaa feta ja valkosipuli kermaviilin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua hetki kylmässä.
Levitä huuhdeltu babypinaatti / salaattisekoitus isolle tarjoilulautaselle. Kaada kypsät kasvikset salaatin päälle. Viipaloi broilerin fileet ja asettele ne päällimmäiseksi. Ripottele päälle vielä aavistuksen rouhittuja pekaanipähkinöitä. Tarjoile fetakastikkeen kera.
Nam, näyttää hyvältä! Ja tuota fetakastiketta pitää kans testata. Olen yrittänyt nyt testailla kalankin kanssa erilaisia soosseja, ainaisen remouladen sijaan! :)
VastaaPoistaVakkarisooseja tulee tehtyä vähän kaikkien kanssa, tää fetakastike on meille semmonen. Remouladea en puolestaan ite oo tehnyt t o o s i pitkään aikaan, pitääkin testata! :)
PoistaTämä on just sellaista ruokaa, jota voisin syödä vaikka joka päivä. Resepti menee käyttöön varmasti jo tällä viikolla! :)
VastaaPoistaKiitos Tiina, ihana kuulla! Sama juttu kyllä, tää on just sopivan kevyttä mutta silti maistuvaa - täydellistä sapuskaa siis :)
Poista