Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tuplasuklaa Cookiet



Olemme pikkukokin kanssa kunnostautuneet jo parinkin eri kakun sekä pullien leipomisessa. Neiti hakee aina innokkaasti oman pikkuessunsa, raahaa tuolin keittiötason eteen ja kipuaa sille, kun vaan mainitsenkin sanan leipominen. Äidin rakas apuri <3 Seuraavana lepomislistalla olivat keksit, jotka pyörittelimme eilen lauantai-illan ratoksi. Taas kerran, taikinaa päätyi pikkuapurin suuhun hieman enemmän kuin tarpeeksi ja keittiö näytti siltä kuin hurrikaani olisi kulkenut sen läpi, mutta hauskaa oli. Ja kekseistä tuli aivan hullun hyviä!

Tuplasuklaa Cookiet (voit tehdä myös pelkästään yhdestä suklaalaadusta) ovat ihanan pehmeitä ja paksuja ja juuri sopivan sitkeitä sisältä. Parhaita lämpiminä suoraan uunista, mutta maukkaita vielä muutamankin päivän jälkeen. Juomaksi maitoa - täydellistä.


Tuplasuklaa Cookiet

n. 30 kpl

150 g voita
2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
150 g karkeasti rouhittua suklaata (itse käytin 100 g tummaa suklaata ja 50 g Tupla-suklaata)

Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri sekä fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää myös kuivat ainekset (vehnäjauhot, maissitärkkelys ja ruokasooda, jotka on sekoitettu keskenään) ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään noin 1/2 tunniksi.

Ota pieniä palloja taikinasta ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille jättäen muutama sentti palleroiden väliin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes keksit ovat vähän lätistyneet ja saaneet väriä reunoilta. Älä paista liian kauan, ettei kekseistä tule kuivia ja kovia! Anna jäähtyä muutama minuutti pellillä ja nosta sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.


Pikkuleipurille ainakin maistui...

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Näyttää just siltä, että tykkäisi meidänkin taaperoinen sekä tehdä että syödä näitä. Kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, meillä oli ainakin suuri hitti! Taapero ei ymmärtänyt ollenkaan näitä äidin kuvauspuuhia, vaan pikkukätöset oli koko ajan tulossa napsimaan keksejä asetelmasta :)

      Poista
  2. Ihanan näköistä! Kivaa keskiviikkoa :)

    www.tiiaemilia.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia Emilia! Oikein ihanaa keskiviikkoa sullekin! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus