Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mifu-couscous paprikat



Valion uutuustuote, Mifu-ruokarae, on herättänyt paljon keskustelua viime aikoina. Osa on ollut kiitollinen uudesta vaihtoehtoisesta proteiininlähteestä, osa taas kritisoinut sen epäekologisuutta (kyseessä ei ole vegaaninen tuote kuten vaikkapa tässä samoihin aikoihin lanseeratut nyhtökaura ja härkis). Mifu on maitoproteiinivalmiste, jolla voi korvata perinteisen proteiininlähteen ruoassaan (esim. lihan tai kanan). Itse olen sekasyöjä, joka koittaa koko ajan kasvattaa kasvisruoan osuutta aterioillaan. Meillä syödään melko paljon jauhelihaa ja kanaa, eivätkä tofu ja soijarouhe ole olleet mitään menestystarinoita meidän keittiössä. Siksi tällainen helposti lähestyttävä (vähän kuin raejuusto) vaihtoehto on tervetullut ja kokeilunarvoinen tuote meille. Nyhtökauraakin olen ajatellut monesti kokeilla, mutta sen saatavuus lähikaupassamme on ollut superhuono.

No, mitä me tuotteesta pidimme? Testasimme Mifua muutamassakin ruoassa, ja niistä ehdottomasti parhaimpia olivat nämä täytetyt paprikat. Resepti pohjautuu Valion omaan Uunipaprikat-ohjeeseen, jota muokkailin vähän oman maun mukaan. Mifu on itsessään melko mautonta, joten sitä kannattaa maustaa reippaasti tai käyttää valmiiksi maustettuja versioita (kuten tässä reseptissä). Ihan kaikkeen Mifu ei varmastikaan sovi, mutta mausteisissa ruoissa se näyttää toimivan oikein hienosti. Testilistallani on ainakin vielä jokin hyvä meksikolaishenkinen ruoka Mifulla höystettynä.

Tämä ei ole yhteistyöpostaus Valion kanssa, mutta olen saanut Mifu-ruokarakeet Valiolta testaukseen. Tästä eteenpäin Mifua ostetaan meille varmasti aina silloin tällöin.

Mifu-couscous paprikat


3 paprikaa
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
1 dl couscousia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 pkt Mifu-ruokaraetta Meksikon pippuri
2 dl juustoraastetta
persiljaa

Halkaise pestyt paprikat. Poista sisus. Voitele paprikoiden sisäpinnat ja mausta suolalla. Nosta paprikat voideltuun uunivuokaan vierekkäin ja esipaista niitä 200 asteessa 10 minuuttia.

Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla rasvassa. Lisää Mifu-ruokarae. Ruskista välillä sekoittaen. Nosta pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon keitetty couscous, 1 dl juustoraastetta sekä hienonnettu persilja. Nostele täyte esikypsennettyihin paprikoihin. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Jatka kypsentämistä n. 20 minuuttia.

Tarjoile esim. kaalisalaatin ja fetakastikkeen kera.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä, pääsee ruokapöytään! Jotenkin tuntuu omassakin keittiössä olevan koko ajan suurempi tarve kasvisversioihin ruuanlaitossa. Lapsi ei tykkää kanasta ja jauheliha on (tämän äidin makuun useina päivinä) out, joten kasvis ja yksinkertaiset kalat on suuressa huudossa.
    Nyt menossa taas myös se viikko, jolloin teen sun ohjeella vuohenjuusto-jokirapusalaattia, molemmat ainekset kun ovat vakkareita hullujen päivien tarjouksissa :) On tyylikäs perjantai-illan herkku valkkarin kylkeen. Jätän tosin usein pois avokadon tai ilmakuivatun kinkun, lopputulos on silti riittävän ruokaisa. Ohje on vuosien takaa mutta hyvä edelleen!
    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama fiilis kyllä täällä, vaikka meillä syödäänkin sekä kanaa että jauhelihaa hyvällä ruokahalulla. Niihin kuitenkin välillä kyllästyy ja vaihtelun lisäksi sitä ihan oikeasti haluaisi vähentää kuluttamansa lihan määrää. Onneksi näistä asioista puhutaan koko ajan enemmän ja kasvissyönti tavallistuu ja monipuolistuu.

      Oi ihana, itse en olekaan sitä herkkua valmistanut pitkään aikaan! Kiva kuulla, että kuuluu teidän vakkariherkkuihin :) Mukavaa perjantai-iltaa siis teille!

      Poista

Follow @hellajahoukutus