Saan aina silloin tällöin apukokilta pyynnön tehdä pastasalaattia päivälliseksi. Apukokin feivörit-versio koostuisi jotakuinkin aina salamista, paprikasta ja tietty jalapenoista, mutta - kumma kyllä - koitan tekaista välillä jotain muunlaistakin. Löysin nyt jo hiljentyneestä Belle Baie -blogista herkullisen yrttiöljyllä maustetun pastasalaatin, josta muokkasin hieman vielä ruokaisamman.
Salaatti oli aivan superhyvää ja tuo yrttiöljy toimi pastan mehevöittäjänä p a l j o n paremmin kuin mitkään kermaviili- tai majoneesikastikkeet! Tonnikalaa on tässä versiossa yksi purkillinen, mutta mukaan mahtuu kyllä toinenkin, jos tykkäät vielä ruokaisammasta salaatista.
Varsinainen työpäivän jälkeinen pelastus!
Tonnikala-mozzarella-pastasalaatti yrttiöljyllä
400 g pastaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 vihreä paprika
1 pieni punasipuli
1 prk tonnikalaa
2 pkt mozzarellapalloja (á 125 g)
pari kourallista rucolaa ja basilikanlehtiä
basilikaöljy
1 nippu basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl suolaa
mustapippuria
2 dl oliiviöljyä
Keitä pasta. Valuta ja anna jäähtyä. Halkaise kirsikkatomaatit, pilko paprika pieneksi ja hienonna punasipuli. Laita pastan mukaan. Lisää joukkoon myös tonnikala.
Tee basilikaöljy. Hienonna basilika ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi. Yhdeistä ne sekä suola ja rouhittu mustapippuri kulhossa. Valuta hiljalleen sekaan oliiviöljyä ja sekoittele. Kaada yrttiöljy pastasalaatin joukkoon.
Lisää lopuksi ennen tarjoilua mozzarellapallot (itse revin ne vielä puoliksi), basilikanlehdet ja rucola.
Testattu, ja oli superhyvää! Ja tuo yrttiöljy sopi hyvin, täytyy kokeilla sitä muuallakin. Pastasalaatit ovat hyviä, itselläni ei vain riitä mielikuvitus mitä voisi laittaa ja mikä sopisi.
VastaaPoistaKiva kuulla! Aika samoja täytteitä tulee aina itsekin pyöriteltyä, onneksi blogeja selaamalla saa uusia ideoita :)
Poista