Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pekaanipähkinä-banaanikakku



Tästä kakusta piti alunperin tulla sitruuna-unikonsiemenkakku. Tuli jotain vähän muuta. Syynä transformaatioon oli lähikaupan valikoima, josta ei pitkän etsinnänkään jälkeen löytynyt unikonsiemeniä. Ei, vaikka kahden ystävällisen myyjän kanssa niitä yhdessä monesta hyllyvälistä pengottiin. Siementoiveeni pääsi kuitenkin kaupan valikoimatoivelistalle, joten kenties seuraavalla kerralla unikot hyllyssä jo nököttävät. Katsotaan, minkälainen kakku niistä sitten syntyy.

Mutta tämä kakku. Huh, huh. Ei jäänyt unikonsiemenet harmittamaan, kun ensimmäisen palan maistoin. Banaanikakku ei kyllä petä koskaan ja tämä oli yksi parhaista ikinä! Pekaanipähkinöitä olen käyttänyt leivonnassa tosi vähän, mutta ne sopivat upeasti banaanin ja valkosuklaan kanssa. Kakku jäi melko kosteaksi sisältä, joten jos olet selkeästi kypsän kakun ystävä eikä taikinainen sisus ole sinun juttusi, voit pitää kakkua uunissa vielä hetken pidempään. Toki paistoaikaan vaikutta myös käyttämäsi vuoan koko ja malli, matalampi kakkunen kypsyy nopeammin.

Pekaanipähkinä-banaanikakku


3 banaania (pehmeitä, myös mustuneet käyvät hyvin)
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 dl fariinisokeria
175 g pehmeää voita
1,5 dl maustamatonta jugurttia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
1 dl pekaanipähkinöitä kevyesti rouhittuna

päälle
pekaanipähkinöitä
100 g valkosuklaata

Muussaa banaanit haarukalla. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon banaanit, pehmeä voi, maustamaton jugurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli, muskottipähkinä sekä kevyesti rouhitut pekaanipähkinät.

Kaada taikina voideltuun vuokaan. Asettele päälle pekaanipähkinöitä. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja siirrä paistovuoasta tarjoiluastiaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada esim. pakastepussiin. Tee pussin kulmaan pieni reikä ja purista pussista valkosuklaaviivat kakun päälle. Anna jähmettyä heti jääkaapissa ja tarjoile. Kakku maistuu erinomaisesti (ellei jopa paremmin) myös seuraavana ja sitä seuraavana päivänä.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Follow @hellajahoukutus