Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kevään maukkain ruokaisa salaatti



Aika paljon luvattu tuossa otsikossa. Että ihan maukkain. Ihastuin kuitenkin niin tähän salaattiin, että uskallan luvata jopa superlatiivissa, että varmasti maistuu. Liian usein sitä päätyy tekemään sen vanhan tutun salaatti-kurkku-tomaatti-feta -yhdistelmän, kun salaattia pöytään kaivataan. Koitin vaihteluksi keksiä jotain "uutta" ainesta salaattiin ja päädyin - mihinkäs muuhun kuin - bataattiin (sitä siis on löytynyt tämän talven aikana ruoistani enemmän kuin tarpeeksi, tsekkaa vaikka viimeisimpiä blogipostauksia. Joku bataattihulluus on iskenyt, ken tietää.) Uunissa paahdetut bataatit, sitruunainen couscous ja maukas feta sopivat rapean salaatin kaveriksi niin mainiosti, että oksat pois. Ja hei, onhan tuo nyt nätti kuin mikä! Kaunis oranssi, vihreä ja valkoinen - ihan kuin kevään eka leskenlehti nurmikolla, lumikasan vieressä :)

Salaatti on todellakin ruokaisa, joten se sopii oikein hyvin lounaaksi tai päivälliseksi. Tein salaatille kaveriksi jugurttikastikkeen ja kyytipoikana juotiin, mitäpäs muuta kuin skumppaa, kun tyttöjen ilta oli tiedossa.

Maukkain salaatti, kupliva juoma ja paras seura - wuhuu!


Keväinen couscous-bataattisalaatti

kahdelle

1/2 bataatti
1 sipuli
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
timjamia
1 dl couscousia (keittämätöntä)
n. 1/2 dl oliiviljyä
suolaa
1/2-1 sitruunan mehu
hienonnettua persiljaa
2 kananmunaa
romaine-salaattia pala kurkkua
kourallinen cashew-pähkinöitä
n. 100 g fetajuustoa

Kuori ja kuutioi bataatti n. 1,5 cm kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Mausta bataattikuutiot ja sipulit oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla sekä timjamilla. Paahda uunissa 180 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.

Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valmiiseen couscousiin reilusti oliiviöljyä ja sitruunan mehua sekä mausta suolalla ja hienonnetulla persiljalla. Keitä kananmunat kypsiksi.

Pese salaatti ja pilko se. Asettele lautasille. Pilko päälle pala kurkkua. Kokoa salaatti: keitetty couscous, paahdetut bataatit ja sipulit, cashew-pähkinät kevyesti rouhittuna sekä päällimmäiseksi murusteltu fetajuusto. Reunoille kananmunan lohkot. Rouhi päälle vielä mustapippuria. Tarjoile salaatti jugurttikastikkeen sekä hyvän leivän kera.

Jugurttikastike
2,5 dl turkkilaista jugurttia
suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
hienonnettua persiljaa

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Tämä menee kokeiluun! Olen muuten lukenut blogiasi kauan ja kokkailen usein resepteilläsi, mutta kommentoin nyt ensimmäistä kertaa! ��
    Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein jää itsellänikin kommentointi, vaikka monia blogeja innokkaasti luenkin. Kiva kun kävit jättämässä välillä kommentin, onpa mukava kuulla että olet löytänyt blogistani monta kokkailtavaa juttua! Aurinkoista kevättä Paula!

      Poista
  2. Avasin juuri tämän ohjeen valmiiksi kun alan tehdä kauppalistaa huomiseksi, viikonloppuna maistetaan.

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus