Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mac & Cheese kukkakaalilla ja karitsalla höystettynä



Olin monesti kummastellut amerikkalaisen perinneherkun, Mac and Cheesen ideaa. Siis miten voi pelkkä makaroni ja juusto nyt olla muka mitään herkkuruokaa! Kun juustoista makaronipaistosta ensimmäisen kerran maistoin, tajusin kuitenkin heti sen ihanuuden. Pastaa, kermaa ja täyteläistä juustoa. Täydellistä! Mac and Cheese tuntuu runsaudestaan huolimatta enemmän lisukkeelta kuin puhtaasti aterialta, ehkä vain suomalaisen makaronilaatikon jauhelihaan tottuneena. Päätin muokata Mac and Cheesea siis vielä hieman ruokaisampaan suuntaan, joten jauhelihan roolia pääsi esittämään karitsa ja lisämakua toi vielä kukkakaali.

Tuunattuun Mac and Cheeseen käytin Valion uutta Kiehu maitojuomaa. Maito näyttelee isoa roolia juusto-makaronipaistoksessa, joten täyteläisen makuinen Kiehu sopii siihen erinomaisesti. Kiehu kestää keittämistä ja kuumentamista paremmin kuin normaali maito eikä näin ollen pala pohjaan yhtä herkästi. Maitokattilan vieressä ei siis tarvitse seistä taukoamatta sekoittaen, mikä helpottaa ruoanlaittoa huomattavasti. Iloinen yllätys maidossa oli myös se, että sitä voi hyvin juoda sellaisenaankin eli mistään pelkästä ruoanvalmistusmaidosta ei ole kyse. Kiehu lunasti lupauksensa eikä todellakaan palanut pohjaan, vaikka sitä sekoittelin vain ehkä pariin otteeseen keittiössä pyöriessäni. Kiehua käytämmekin nykyään erityisesti pikkukokin puuromaitona eikä pohjaanpalaneita puurokattiloita ole enää meidän keittiössä tarvinnut jynssätä.


Kiehun ja cheddarjuuston ansiosta Mac and Cheesesta tuli juuri niin täyteläistä kuin odotinkin. Kukkakaali maistui yllättävänkin vahvasti jättäen hieman varjoonsa jopa karitsan suht voimakkaan maun. Halutessasi voit siis laittaa vaikka vain puolikkaan kukkakaalin, mikäli voimakas kukkakaalin maku pelottaa. Perinteisen jauheliha-makaronilaatikon ystävät, pikku- ja apukokki liputtivat myös tämän version puolesta. Mac and Cheesea valmistetaan meillä siis myös jatkossa.

Kukkakaali Mac & Cheese karitsalla höystettynä


1 pieni kukkakaali
7 dl Valio Kiehu maitoa
1 tl suolaa

250 g pastaa tai makaronia
1 l vettä
1 tl suolaa

300 g karitsan jauhelihaa 
suolaa

1 dl Valio Kiehu maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
200 g cheddarjuustoa raastettuna
nippu lehtipersiljaa

Huuhtele kukkakaali ja lohko se pieniksi nupuiksi. Kiehauta maito ja lisää joukkoon kukkakaalin nuput sekä suola. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kukkakaalit ovat melkein kypsiä.

Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi ja valuta se. Nosta valmiit kukkakaalinuput pastan sekaan. Kaada kaali-pastaseos voideltuun uunivuokaan. Jätä kukkakaalimaito odottamaan.

Paista samalla karitsan jauheliha kuumalla pannulla ja mausta suolalla. Lisää jauhelihan joukkoon kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa. Kaada karitsat uunivuokaan ja sekoita pastan ja kukkakaalien joukkoon.

Sekoita maitodesiin vehnäjauhot. Kuumenna kukkakaalimaito kiehuvaksi ja vispaa maito-vehnäjauhoseos joukkoon. Sekoita hyvin ja keitä kukkakaalimaitoa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Lisää lopuksi joukkoon raastettu cheddar ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike uunivuokaan ja sekoita pastan kanssa.

Paista vuokaa 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes vuoka on saanut kauniin kullanruskean värin. Koristele lehtipersiljalla ennen tarjoilua.


Lisää bloggaajien ideoimia reseptejä Valio Kiehu -maitojuomasta löydät Blogiringin sivuilta.

http://www.blogirinki.fi/

Yhteistyössä Valio
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Aaaaa, näyttää niin hyvältä! ei pitäisi lounasaikaan lueskellä tällaisia postauksia, etenkään kun itselle on lounaaksi keittoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nälkäisenä ei saa lukea blogeja eikä mennä kauppaan. Keittolounas kuulostaa hyvältä, Mac and Cheeseä sitten päivälliseksi ;)

      Poista

Follow @hellajahoukutus