Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vispipuuroa puolukoilla ja mustaherukoillaVispipuuro on retroherkku, joka ei koskaan mene pois muodista. Sitä voi tehdä lähes marjoista kuin marjoista, ja toisin kuin monet muut puurot, se maistuu niin lämpimänä kuin kylmänä. Meidän pikkuneiti maistoi sitä nyt ensi kertaa (jos kaupan valmis-vispejä ei lasketa) ja veteli lautasen tyytyväisenä tyhjäksi, kuten odottaa saattoi. Kirpun kaurapuuroon on lisätty pakkasmarjoja niin kauan kuin muistan ja sillä seurauksella, ettei peruspuuro meinaa edes kelvata enää sellaisenaan. Aina on päästävä metsästämään lusikalla herukka- tai mustikkasattumia puuron joukosta. Nyt kun marjat olivatkin jo valmiiksi itse puurossa, ei tämä sattumavaje onneksi haitannut vaan puuro maistui hienosti. Vaihtelua perus-kaurapuuroon on selvästi kaivattu, sillä ennen niin innokas puurotyttömme on alkanut himmailemaan puuronsyönnin kanssa. Aiemmin puuroa syötiin ilolla aamuin illoin, nyt enää kerran päivässä.

Tähän vispipuuroon vispasin pakkasesta puolukoita ja mustaherukoita. Sokeria käytin melko maltillisesti eli jos puolukoiden happamuus häiritsee, niin lisää vielä vähän sokeria. Kesän marjavarastot ovat pakkasestamme jo tyrehtyneet, mutta onneksi kaupan pakastealtaasta löytyy. Ensi kerralla voisi testata vaikka mustikka-vadelmavispiä!


Vispipuuro


1 l vettä
1 1/2 dl mannasuurimoita
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
2 dl puolukoita
1 dl mustaherukoita

Vispilöi kiehuvaan veteen mannasuurimot. Lisää suola, sokeri ja marjat. Anna kiehua 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä puuro ja vatkaa sen jälkeen teho- tai sauvasekoittimella kuohkeaksi. Tarjoa maidon kera.


Huom! Puuro saattaa valmistuessaan olla melko löysää, mutta se jähmettyy jääkaapissa. Vispipuuro maistuukin erityisen hyvältä muutaman tunnin odottelun jälkeen tai seuraavana päivänä.


QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Follow @hellajahoukutus