Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pimenevien iltojen nopeat tonnikalaleivät



Huhuu, täällä sitä ollaan! Kuten blogin FB-sivulla päivitinkin, meno on töiden ja päivähoidon alkamisen myötä ollut sen verran vauhdikasta, että blogin päivittämiseen ei yksinkertaisesti ole ollut aikaa eikä virtaa. Illan muutama hassu tunti koostuu taaperon ja vanhempien ruokkimisesta, leikkitouhuista, kaupassa käynnistä ynnä muista arjen askareista, iltapuuro-pesu-satu-nukutusruljanssista sekä hetken hengähdyksestä sohvalla ennen väsymyksen iskemistä. Nukkumassa ollaan usein jo ennen kympin uutisten kevennystä.

Ruokapolitiikkamme on sujunut juuri niin kuten arvelinkin. Isoja satseja tuttuja kotiruokia, jotka valmistuvat mutu-tuntumalla ja riittävät ainakin pariksi päiväksi. Ei mitään uutta tai ihmeellistä, josta viitsisi blogiin kirjoittaa.

Vaikka vankkoihin rutiineihin on siis jo päädytty, niin älkää toki ymmärtäkö väärin: nautin tästä suuresti! On ihana huomata, miten pikkukokki viihtyy hoitopaikassaan koko ajan paremmin ja paremmin, oppii kaikkea uutta ja on jo äidin silmissä niin iso ja reipas tyttö <3 Uudet työt maistuvat ja tuovat päiviin taas aivan uutta sisältöä ja mielenkiintoa. Koko paletin hallitseminen on omalla tavallaan hienoa. Ja niistä illan pienistä hetkistä koko perheen kesken nauttii väsymyksestä huolimatta suuresti. Tässä me nyt ollaan ja eletään, meidän pieni perhe.

Eilen jäi vihdoin aikaa kokeilla vähän jotain uuttakin iltapalaa. Valmistin tonnikala-avokadoleipiä pinaatilla ja savujuustolla. Pannulla voissa paisto ja oi miten hyvää oli! Harmittaa vaan turkasesti tämä pimeys, joka tuo taas ruokakuvaukseen oman ihanan haasteensa. Kelmeässä keittiön valossa kun ei mikään näytä kovin hyvältä. No tällä mennään seuraavat kuukaudet, minkäs teet.

Mutta tässä siis nopeat tonnikalaleivät pimeneviin iltoihin, var så god!

(Pari muutakin reseptiä on jo saatu jemmaan, joten seuraava postaus saattaapi ilmestyä hieman nopeammalla tahdilla kuin tämä nyt käsillä oleva). :)

Tonnikala-avokadoleivät


4 siivua vaaleaa leipää
voita
1 prk tonnikalaa
1 rkl majoneesia
pala kurkkua
rouhittua mustapippuria
1 avokado
iso kourallinen baby-pinaattia
6 siivua savujuustoa

Leikkaa leivästä neljä ronskia siivua. Sekoita kulhossa yhteen tonnikala, majoneesi sekä pieneksi pilkottu kurkku. Mausta ripauksella mustapippuria. Puolita avokado, irrota sen kivi ja kaavi sisus ulos. Leikkaa sisus viipaleiksi.

Kokoa voileivät laittamalla ensin tonnikalaseosta pohjalle, sitten avokadosiivuja, baby-pinaattia ja päällimmäiseksi kolme siivua savujuustoa. Nosta toinen leivän puolikas päälle. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja laita siihen voita. Paista leivät kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Voit laittaa esim. lautasen leipien päälle painoksi, jotta juusto sulaa paremmin.
 
QuickEdit
Mona
7 Comments
Share :

7 kommenttia:

  1. Arki on parasta ♥ vaikka välillä vähän kiireistä, mutta silti niin ihanaa!!!
    P.S. Tykkään sun kuvien tyylistä muutenkin, joten minusta tämäkin kuva ihan mielettömän hyvä. Sitä paitsi ei se ruuan ulkonäkö, vaan se maku.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, lämmittipä mieltä tämä kommentti! <3 Ja totta, maku se on kaikkein tärkeintä, kuvan pimeys ei niinkään.

      Poista
  2. Ei voi olla kun hyviä leipiä. Ja samaa mieltä Nannen kanssa.; kuva on tosi hyvä. Nää pimenevät päivät on pirullisia kuvauksen kannalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna, kiva kuulla! Mä olen kanssa sellainen leipäaddikti, jonka mielestä kaikki erilaiset sandwichit on ihan parasta iltapalaruokaa.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Niin siis tämmöiset leivät http://www.menaiset.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/vartissa_valmis_tassa_on_taydellinen_herkku_iltamassailyyn

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tuo näyttää olleen pohjaohjeena näille leiville.

      Poista

Follow @hellajahoukutus