Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Porkkanalla sävytetty hummusOlen hummusta tehnyt aiemminkin, mutta jollain sellaisella sovelletulla ohjeella, johon ei käytetty tahinia lainkaan. Hummusfanit kohahtavat tässä kohtaa suureen ääneen, että eihän hummusta voi tehdä ilman tahinia eli seesaminsiementahnaa. En muista kuinka aidon makuista siitä versiosta silloin tuli, mutta sen verran harvoin hummusta tulee tehtyä, että tahinipurkki on jäänyt hankkimatta.

Pari viikkoa sitten äidin luona iltaa istuttaessa valmistimme porkkanalla sävytettyä hummusta, ja tällä kertaa kera ihka oikean tahinin. Äiti huokaisi, että tahinipurkin löytäminen oli varsinainen aarteenetsintä-operaatio. Myymälähyllyjen välissä oli hiki noussut pintaan ennen kuin oikea purkki oli kävellyt vastaan. Itse suuntaisin jonnekin maustekastikkeiden lähistölle, olenko ollenkaan oikeilla jäljillä?

Porkkana toi hummukseen kivaa oranssia väriä, mutta makuun se ei juuri vaikuttanut. Leivän kanssa dippailtuna tahna toimi erinomaisesti.

Porkkanahummus


3 porkkanaa
400 g kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1/2 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
1/2 tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanapaloja pienessä vesitilkassa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Valuta kikherneet. Hienonna valkosipuli.

Soseuta pehmeät porkkanapalat sekä kikherneet sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Lorauta ennen tarjoilua hummuksen päälle vielä hieman öljyä.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Mulla on hummukset vielä kokonaan testaamatta, vaikka pöytälaatikko onkin täynnä reseptejä hummuksen eri variaatioista. Olen kyllä syönyt hummusta useastikin, yleensä ulkomailla, ja hyväähän se on, siitä ei pääse mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu tunne, pöytälaatikko täynnä reseptejä joita ei ole ehtinyt testaamaan :D Hummus on kyllä hyvää! Täytyy tosin myöntää että itse en ole onnistunut tekemään vielä ihan yhtä hyvää kuin mitä ravintolassa olen saanut...

      Poista

Follow @hellajahoukutus