Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mitä parhaimmat mokkapalat



Mokkapalat, nuo retroherkkujen ruhtinaat, eivät oikein koskaan ole kuuluneet meidän juhlatarjoiluihin. Joissain perheissä mokkapaloja tunnutaan valmistettavan lähes jokaiseen pitopöytään, mutta meillä ne ovat kyllä jääneet unholaan. Ennemmin on tehty jotain oikeasti suklaista, kuten vaikka brownieseja. Kahvin maku leivonnaisissa kun ei ole muutenkaan mikään suurin suosikkini. Tai sitten alitajunnassa kukkuu vanhat kotitaloustuntien aikaiset mokkapalaviritelmät, jotka kuivuivat kitalakeen kiinni. Not good. 

Enpä siis tiedä, mistä sain idean, että nyt sitten valmistetaan mokkapaloja. Kerrankin. Kai ne tuntuivat näin piiiiiitkän tauon jälkeen jopa melkein fressiltä idealta juhlapöytään. Ja aika sopivilta, kun lasten synttärijuhlista oli kyse. Parhaimmalta ohjeelta kuulosti Liemessä-blogin Jennin resepti, joten sillä mentiin. Ja hyvä kun mentiin, saivat vanhat mokkapalaepäilyt kyllä huutia tällä reseptillä! Ei jälkeäkään kuivuudesta tai mauttomuudesta. Sopivasti kahvin makua, riittävästi mehevyyttä. Aivan täydellisiä siis. Muistathan käyttää kaakaojauhoina aitoa kaakaojauhetta, ei sitä makeutettua O'Boyta tai vastaavaa. Ja vahvan kahvin voi korvata kunnon espressolla, jos sellaisen koneen sattuu omistamaan. 

Mokkapaloja myös seuraavaan pitopöytään? Kyllä kiitos!

Mokkapalat


4 dl sokeria
6 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
200 g voita
2,5 dl vettä
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa

kuorrute
150 g voita
3 rkl vahvaa kahvia
1,5 rkl kaakaojauhetta
6 dl tomusokeria

Sekoita keskenään sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda. Yhdistä kattilassa voi, vesi, kaakaojauhe sekä suola ja kiehauta seos. Yhdistä jauhoseos sekä kaakao-voiseos keskenään. Lisää tämän jälkeen joukkoon maustamaton jugurtti ja anna taikinan jäähtyä hetki. Sekoita jäähtyneeseen taikinaan kananmunat. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute kiehauttamalla kattilassa voi, kahvi ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vatkaa voimakkaasti. Levitä jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla tai muilla leivonnaiskoristeilla. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikös! :) Tuli riittävän paksu kerros tuota mokkakuorrutettakin, niin maistui superhyvältä.

      Poista

Follow @hellajahoukutus