Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kesäkurpitsapasta cashew-pestolla



Kaksplus-lehdestä löysin kivankuuloisen kesäkurpitsapastaohjeen. Vauvaperheille suunnatun lehden ruokaosiossa on usein reseptejä, joissa käytetään samoja raaka-aineita kuin mitä vauvalle valmistettavassa ruoassa voi käyttää. Kesäkurpitsaa, kukkakaalia, bataattia, banaania... Vauvalle ensin keitettynä ja/tai soseutettuna tai isommalle vaaville samaa ruokaa, mutta vähemmin maustein. Idea on tosi kiva - tosin meillä ei olla vielä näin pitkällä perheen aterioiden suunnittelussa. Kirpulla on ihan omat ruoat jääpalakuutioissa pakkasessa. Niitä keittelen ja pakastelen aina vaihtelevasti lisää viikon-parin välein. Meidän ruoista en ole lähtenyt varioimaan vauvanruokaa, mutta sitä voisi tässä kevään kuluessa alkaa harjoittelemaan. Erityisesti nyt, kun iso neitimme istuu vihdoin syöttötuolissa pöydän ääressä. Ruokailuista tulee siis pikkuhiljaa yhteisiä, koko perheen hetkiä. Can't wait <3

No hei, mähän unohdin ihan! Viime viikollahan me söimme Kirpun kanssa samaa ruokaa, ihan kirjaimellisesti. Tein pakkaseen isoa satsia lohta ja kukkakaalia. Otin osan valmiista lohesta ja kaalisoseesta erilleen omaa lounastani varten ja ajattelin muokata niistä jotain hyvää. Vaikka sitruunalohta ja kukkakaali-perunapyrettä. Ehkä vähän yrttejä joukkoon. Ja jotain kermaviilikastiketta. Lopulta en vaan kertakaikkisesti jaksanut ja tyydyin pikapikaa syömään höyrytettyä lohta ripauksella suolaa ja erittäin hienoa, maustamatonta kukkakaalisosetta. Mikä makuelämys.

Kaksplus-lehti nousi uudeksi ruokaohjekätkökseni tämän reseptin myötä. Kesäkurpitsapastan ja cashew-peston yhdistelmä oli lyömätön. Suosittelen lämpimästi. Vaikkei vauvalle tästä kesäkurpitsaa tarjottukaan.

Kesäkurpitsapasta cashew-pestolla


1 kesäkurpitsa
200 g spaghettia
oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
parmesanjuustoraastetta

cashew-pesto
1 dl cashewpähkinöitä
4 rkl parmesanjuustoraastetta
1 pieni valkosipulinkynsi
pari kourallista babypinaattia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
(loraus vettä)

Huuhtele kesäkurpitsa. Leikkaa ohuiksi nauhoiksi. Sekoita peston aineksista pähkinät, parmesanjuusto, murskattu valkosipulinkynsi, pinaatti ja sitruunamehu sauva- tai tehosekoittimella. Lisää öljy ja tarvittaessa hieman kylmää vettä, jotta saat seoksesta kiinteän tahnan.

Keitä spaghetit. Lämmitä öljy pannulla ja pyöräytä kesäkurpitsanauhoja hetki pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Valuta spaghetit ja lisää pannulle peston kanssa. Nostele ainekset sekaisin. Viimeistele pasta-annos parmesanilla.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Follow @hellajahoukutus