Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Hyvää burgeria TukholmassaTukholmassa on piipahdettava joka vuosi. Tykkään kaupungista ihan kauheasti, sinne on aina kiva ja helppo matkustaa. Se tuli taas todistettua viime viikonloppuna, kun matkassa oli mukana myös puolivuotias pikkukokkimme. Kirpun eka ulkomaanmatka. :) Neiti kulki vaunuissa ja sylissä kuin vanha reissaaja ikään eikä vaavia häirinnyt edes menomatkalla lähes myrskyksi yltynyt merituuli. Keinuva laiva oli vauvasta ilmeisesti hyvinkin nukuttava paikka, meistä aikuisista ei niinkään.

Helsinki-Tukholma -risteilyllä aikaa Tukholmassa hengailuun on noin kuusi tuntia. Se menee nopeasti, emmekä tehneetkään sen kummempia suunnitelmia päivälle. Kun nälkä alkoi kurnia vatsanpohjassa, muistelin viime kevään Tukholma-reissulle katsastamiani ravintoloita. Jo silloin piti käydä testaamassa kaupungin parhaiden burgerien tittelistä kilpaileva Flippin' Burgers. Emme tuolloin ehtineet, joten suuntasimme ravintolaan nyt.

Löysimme paikan päälle puoli tuntia ennen ravintolan avaamista, joten kulutimme aikaa läheisessä ruokakaupassa (Suosittelen muuten aina ulkomailla käymään ruokakaupassa, vaikkei olisi tarvekaan. Valikoimat ovat ihan erilaiset kuin kotona ja vieraita tuotteita sekä esillepanotapoja on hauska tutkiskella hyllyrivien välissä.). Kun palasimme viitisen minuuttia ennen avaamista takaisin, oli ravintolan eteen muodostunut jo muutaman metrin pituinen jono. Suosittu mesta siis edelleen! Flippin' Burgers tulikin viimeistä paikkaa myöden täyteen muutamassa minuutissa avaamisen jälkeen. Hyvä, että kerrankin olimme ajoissa!


Minä tilasin kuukauden burgerin, jossa oli paljon avokadoa, sipulia kahdella eri tapaa, jalapenoja, Pepper Jack -juustoa sekä erittäin herkullinen pihvi. Apukokin Cricket Burger sisälsi niin ikään sipulia ja jalapenoja sekä tuorejuustoa plus saman herkkupihvin. Kummallekin otimme myös ranskalaiset. Ruoat saapuivat nopeasti ja pikkukokin oma purkkiruokakin lämmitettiin ystävällisesti ja viipymättä. Tunnelma oli juuri niin rento ja cool kuin tukholmalaisessa in-ravintolassa nyt vain voi kuvitella olevan. Tarjoilijat kulkivat resuisissa collegehousuissa, mutta onnistuivat silti näyttämään tyylikkäiltä. Ainakin juuri paikkaan sopivilta. Kukaan ei ihmetellyt täyteen tungettuja pöytiä tai vieraita seurueita kylki kyljessä kiinni. Puheensorina oli innostavaa, taustamusiikki leppoisaa. Baarin puolella odoteltiin vapautuvia pöytiä tyynesti, lapset leikkivät lattialla. Aurinko pilkotti ikkunasta. Lauantai Tukholmassa <3

Jälkkäriksi oli pakko ottaa vielä matkaan mukaan smoothie, joka tehtiin Ben & Jerry'sin jäätelöihin. Pehmeää ja herkullista, mutta talvisessa viimassa ei ehkä kuitenkaan se paras valinta. Hetken päästä olikin aika taas pysähtyä lämmittelemään kahville.

Jos kaipaat siis hyvää burgeria Tukholmassa, kipitä ihmeessä Flippin' Burgersiin.

-----

Flippin' Burgers
Observatoriegatan 8
Tukholma

QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Avokadoa en tolla lailla ollut burgerissa aiemmin syönytkään, oli ihanaa! Jalapenot vaan turhan tulisia mulle, nypin suurimman osan pois ja annoin apukokille :)

   Poista
 2. Jossain toisessakin blogissa kehuttiin äskettäin tuota samaa hampparipaikkaa! Voi ihana Tukholma..täältä meidän kaupungista noi laivojen aikataulut on vaan niin tyhmät kun lähtö on myöhään illalla ja laivasta on noustava pois ennen ylösnousua. Ei houkuttele lainkaan lähtemään lapsen kanssa, vaikka kohde itsessään on aina yhtä ihana. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkua varmaan tarkoitat. Vanhana turkulaisena ymmärrän ja muistan hyvin, aikataulut on paljon huonommat kuin Helsingin laivoilla. Kun on kuuden-seitsemän aikaan aamulla Tukholmassa, ei se vauvan kanssa oikein toimi... :)

   Poista
 3. Me käytiin tuolla Flippin'issä lokakuussa ja nykyään joka kerta, kun mietin edes hetken Tukholmaa, tulee vesi kielelle ja himo Flipping'in Cricket burgeria :)

  Testasimme tuolloin syksyllä useampaa hyvää burgeripaikkaa ja, vaikka kaikki olivat oivia, oli Flipping Burgers kyllä selkeä ykkönen.
  Tässä linkki omaan juttuuni samasta jutusta :)
  http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2014/10/tukholman-burgerit.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvä juttu, täytyypä pistää korvan taakse myös noi muut!

   Poista

Follow @hellajahoukutus