Kun apukokki saa päähänsä kokata jotain uutta ruokaa, se ilo suodaan hänelle viipymättä. Viime ravintolapäivässä mies oli päässyt maistamaan herkullista soijapaputahnasta tehtyä kastiketta. Tätä piti päästä testaamaan myös kotikeittiössä ja pienen metsästyksen jälkeen löysimmekin soijapaputahnaa etnisestä kaupasta. Apukokki valmisti herkullista ohueksi viipaloitua ulkofileetä soija-hunajakastikkeessa. Oli niimppal hyvää, että täytyy varmaan patistaa herra myös seuraavaan ravintolapäivään. Jospa se saisi taas jonkun "pakko testata ite" -ruokainspiksen ja minä vapaapäivän keittiöstä. :)
Naudan ulkofileetä soija-hunajakastikkeella
500-600 g naudan ulkofileetä
voita
oliiviöljyä
Soija-hunajakastike
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
1 dl soijapaputahnaa
1 dl makeaa soijakastiketta
1,5 dl vähäsuolaista soijakastiketta
1,5 dl riisiviinietikkaa
5 rkl hunajaa
koristeluun
korianteria
1 punainen chili
jasmiini- / basmatiriisiä
Kuori ja paloittele inkivääri. Poista chilistä siemenet ja paloittele se. Murskaa valkosipuli mortteliin ja lisää inkivääri ja chili. Hienonna hienoksi tahnaksi. Laita oliiviöljyä kuumalle pannulle ja kuullota tahna pehmeäksi. Lisää soijapaputahna, soijakastikkeet, riisiviinietikka sekä hunaja. Sekoita hyvin.
Leikkaa ulkofilee ohuiksi siivuiksi. Paista siivut pannulla voi-öljyseoksessa, kunnes ne saavat väriä. Älä paista liian kauan, jotta lihasta ei tule sitkeää.
Ota pannu pois liedeltä ja siivilöi osa kastikkeesta lihojen joukkoon. Siirrä loput siivilöidystä kastikkeesta tarjoiluastiaan, josta kastiketta voi lisätä omaan annokseensa maun mukaan.
Tarjoile ulkofilee riisin kanssa ja koristele korianterin lehdillä sekä chiliviipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti