Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Babypäivitys


Okei. Välillä taas vähän babyjuttuja. Pakko kirjoittaa näitä, kun kokkaamaan en ole ehtinyt. Kaupassa käymme nykyään melko lailla vakiolistalla: leipä, maito, juusto, leikkele, karjalanpiirakoita, rahkaa, kasviksia. Joku nopea lounashässäkkä minulle ja pikkukokin ruokatarvikkeet. Siinäpä se. Pitäisi koittaa vähän aktivoitua noiden iltaruokien suhteen, alkaa variaatiot lämpimistä ja kylmistä voileivistä tulla jo korvista ulos...

Eipä sillä, kyllä meidän vauva antaa nykyään jo touhuta keittiössä (taitaa siis kokkaamattomuudessa olla kyse vaan laiskuudesta, ei niinkään ajasta). Neiti istuu ylpeänä Tripp Trapp -tuolissaan ja viskoo tavaroita pöydältä lattialle samalla kun katselee muun perheen touhuja. Selma-hauvakin on oppinut, että syöttötuolin juurella on tuottoisin paikka metsästää ruokaa. Ainakin maissinaksuja pikku-tirppamme on jo syöttänyt tyytyväisenä suoraan koiralle suuhun. Ylettyy juuri sopivasti pöydän äärestä koiran kuonolle.


Kiinteitä ruokia syömme neljä kertaa päivässä ja viides on juurikin tuloillaan. Ruoka maistuu seitsemänkuiselle tyllerölle vaihtelevasti, välillä erinomaisesti ja välillä taas ei. Ja silloin kun ei, niin kyllä saa olla jos jonkinmoista lelua ja laulua syöttöhetkessä mukana, jotta suu aukeaa. Pääasiallisesti pikkukokki on kuitenkin ollut kaikkiruokainen maistelija, jolle yökkäyksiä ovat aiheuttaneet ainoastaan banaani ja kiivi. Maito maistuu edelleen, mutta äidin iloksi tissillä viihdytään yhä harvemmin ja lyhyemmän aikaa. Toisaalta huomaan tuntevani hieman haikeuttakin imetyshetkien vähentyessä. Enpä olisi alkuaikojen imetysmaratonien aikaan uskonut mutta näin vaan on. Apua, miten aika kuluu nopeaan, kohta se jo juo kokista ja käy sylissä vaan kääntymässä!

Yöllä neiti tankkailee oikeastaan enää vain kerran, joskus kaksi, mikä on erittäin jees. Läpiyön unia odotan hartaasti, sillä tuntuu etten ole nukkunut kokonaisia öitä sitten kirpun syntymän. Toisaalta yösyöttöjen lopettamisella ei ole mikään kiire, katsotaan nyt ensin että saadaan nuo viisi päiväateriointia sujumaan mallikkaasti. Ehkä ne yöheräämiset siitä poistuvat ihan itsekseenkin (terv. toiveikas äiti-ihminen)...

 Myös mummolan syöttötuoli on sekä vauvan että hauvan mieleen
 
Joulun ja vuodenvaihteen pitkien pyhien jälkeen vauva-arki on alkanut taas rullata tuttuun tapaan ja kalenteri täyttyy mammatreffeistä, muskarista, vauvauinnista ja kyläilyistä. Välillä pidetään kotipäiviä, jolloin vauva nukkuu pitkiä unia parvekkeella ja äiti pesee pyykkiä ja röhnöttää sohvalla. Leikitään lattialla, opetellaan istumista, luetaan loruja, kikatetaan sänkyä pedattaessa ja odotetaan iskää saapuvaksi töistä. Käydään kaupassa ja tehdään ruokaa. Perusarkea siis, mutta ei kuitenkaan. Jokaisessa arkipäivässä kun on nykyään pala aurinkoa.

Meidän oma neiti Aurinkoinen <3


Tässäpä siis meidän kuulumisia lyhykäisyydessään. Huomiselle on suunnitteilla erittäin hyvältä kuulostavan arkiruokareseptin testaaminen ja viikonlopulle jotain leipomuksia. Hurraa, takaisin keittiöön! Kokkaan toisella kädellä ja toisella nostelen niitä viskeltyjä tavaroita lattialta takaisin neidin kätten ulottuville. Äiti pystyy niin moneen.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla neiti Aurinkoisen kuulumisiakin välillä!!! ♥
  Hassua että banaani ei maistu. Eikös se yleensä ole se "varma nakki" joka maistuu kaikille lapsille?! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin luulin, mutta näköjään poikkeuksia löytyy. Luulen, että siinä voi vaikuttaa myös koostumus, banaanimössö kun on vähän sellaista niljakasta. Täytyy pitää vähän taukoa ja koittaa uudestaan.

   Hiukan jopa huono omatunto tuosta banaanin maistattamisesta. Annoin kerran ja toisenkin ja kumpaisellakin neiti teki sellaisen yökkäysrefleksin. Apukokki tuli keittiöön ja kerroin, että banaani se ei muuten maistu meidän neidille, katso vaikka. Työnsin vielä kolmannen lusikallisen suuhun ja silloin lensi yrjö. Kamala äiti, ei kahdesta kerrasta usko vaan tuputtaa kunnes tulee oksennus... ;)

   Poista
 2. Ihanan kuuloista arkea! :) Niin kiva kuulla, että teillä on mennyt kaikki hyvin ja imetyksen määräkin on vähentynyt itsekseen. Sehän on paras tilanne, jos ei varsinaisesti edes tarvitse vierottaa vaan loppuu pikku hiljaa itsekseen. Tuo oli hyvin sanottu, että kaikki on tavallista, mutta ei kuitenkaan. Esimerkiksi mulla itselläni on jännästi vähentynyt krooninen matkakuume, joka vaivasi ennen lapsen saantia koko ajan. Mietin vain, miten pääsisin hetkeksi pois kotiympyröistä. Kyllä nykyäänkin reissaaminen on mukavaa, mutta en osaa enää samalla tavalla kaivata pois tavallisesta arjesta ja omasta kodista. Kaipa se tarkoittaa, että viihdyn aika hyvin nykyisessä elämässäni työ- ja kotirintamalla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, hyvin on tosiaan mennyt ja koko ajan tästä vauva-arjesta nauttii enemmän ja enemmän. On se vaan maailman ihmeellisin asia tuo oma lapsi <3 Totta, ei ole paljon reissukuume täälläkään noussut, tosin nyt aateltiin toukokuussa suunnata perhelomalle jonnekin lämpimään. Kiva kuulla, että sielläkin koti- ja työelämä sujuu mukavasti! Töihinpaluuta tarvitsisi tässä itsekin alkaa jossain kohtaa miettiä, hui...

   Poista

Follow @hellajahoukutus