Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Paistetun riisin lumoissa



Aasialaisissa ravintoloissa tilaan usein annokseni paistetulla riisillä. Se on vaan niin hyvää, tahmaista ja maukasta. Kotioloissa ei paistettua riisiä tule juurikaan tehtyä vaan wokkiruoat valmistetaan meillä yleensä nuudelipohjaisena. Tai jos riisiä wokkiin heitetään, se tulee suoraan kuumana kattilasta eikä ole tahmaista nähytkään.

Paistetun riisin salaisuus on siinä, että riisi pitää ehdottomasti keittää edellisenä päivänä ja antaa jämähtää rauhassa jääkaapissa. Näin ollen, kun se kipataan wokkipannulle, se on sopivan kokkareista ja yhteen liimaantunutta. Lisää sitkoa wokkiin tulee kananmunasta. Riisi maustetaan paistovaiheessa runsailla mauilla: inkiväärillä, kalakastikkeella ja korianterilla. Kaverikseen se saa seesamiöljyllä ja -siemenillä maustettua kanaa.

Lopputulos? Melkein kuin aasialaisessa ravintolassa.

Paistettua riisiä ja seesamikanaa


edellisenä päivänä keitettyä riisiä (noin reilu 1/2 l)

pala purjoa
1 paprika
1/2 kiinankaalia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
300 g broilerin suikaleita
suolaa
mustapippuria
chiliä
kuivattua korianteria
1-2 rkl seesaminsiemeniä 
pala inkivääriä
1-2 kananmunaa
1-2 rkl kalakastiketta
tuoretta korianteria hienonnettuna

Keitä riisi edellisenä päivänä ja anna levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pilko purjo, paprika sekä kiinankaali. Laita wokkipannulle öljyt. Kun öljy on kuumaa, lisää broilerin suikaleet ja paahda niitä ensin hetki. Mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä ja korianterimausteella sekä seesaminsiemenillä. Kaada mukaan purjot ja paprikat ja raasta inkivääri. Anna paistua hetken. Lisää kiinankaali ja riisi.

Kun riisit ovat kuumentuneet, tee wokkipannun keskelle tilaa kananmunille. Kaada muna(t) kevyesti vatkattuna keskelle pannua ja sekoita kokkeliksi. Mausta kalakastikkeella ja tuoreella korianterilla. Ripottele tarjoiltaessa päälle vielä hieman seesaminsiemeniä.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Näyttää tosi herkulliselta, kokeiluun:)

    VastaaPoista
  2. Oi nams! Miten mahtaa toimia ilman kananmunaa, pakko kokeilla.

    Espanjassa sai muuten ihania maustettuja riisejä, en tiedä mitä niissä oli, olisin kiitollinen vinkeistä. Ilmeisesti ihan oliiviöljyä ja mausteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii varmasti oikein hyvin ilman kananmunaakin, ei oo mikään pakollinen ainesosa!

      Maustetut riisit ei oo kovin tuttu juttu. Uskoisin, että riisiä voi kyllä maustaa vaikka miten, ei oo vaan ehkä kovin yleistä täällä Suomessa. Oon ite laittanut riisikattilaan joskus sitruunaa ja joskus keittänyt osaksi kookosmaitoon. Lisäksi ainakin kurkuma, sahrami, chili, kaneli ja korianteri ovat mausteina sellaisia, joihin olen joskus törmännyt riisin yhteydessä.

      Poista

Follow @hellajahoukutus