Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vastustamaton mustikkanyhtöpulla



Makeanhimoni on jatkunut pikkukokin syntymän jälkeen lähes yhtä intensiivisenä kuin mitä se oli raskausaikana (eikä se kovin pientä ollut ennen raskaaksi tuloakaan :) ). Olen siitä onnellinen äiti-ihminen, että imetys on vienyt lähestulkoon kaikki raskauskilot, joten itselleen on hurjan helppo todistella että pulla päivässä on näin imetysaikana ihan ookoo. Ihan toinen juttu onkin sitten se, miten pääsen tästä himosta eroon kun imetysimuria ei enää ole...

Kun siskoni lähetti kuvan leipomastaan mustikkanyhtöpullasta, olin lähestulkoon valmis hyppäämään autoon ja ajamaan saman tien välillämme olevan 160 km matkan saadakseni maistaa tätä herkkua! :) Näyttää niiiiin hyvältä! Pullataikinan sisään on kääritty mustikoita ja vaniljatuorejuustoa - kuka makeanhimoinen voisi tätä vastustaa.

Ohje on Valiolta, mutta kopioin sen myös tähän. Sisäinen pullahiireni suunnittelee jo vimmalla, koska ehdin itse tätä testaamaan.

Kiitos dear sister kuvasta ja reseptivinkistä!

Mustikkanyhtöpulla


25 g hiivaa
2,5 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

täyte
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g mustikkaa

voiteluun munaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kaada kohonnut taikina kulhosta ja vaivaa hyvin. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli pyöreiksi levyiksi. Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.

Nosta yksi levyistä leivinpaperille. Levitä puolet tuorejuustosta levyn pintaan. Ripottele päälle puolet tuoreista tai kohmeisista mustikoista. Nosta päälle toinen pullalevy ja tee kuten edellä. Nosta sitten kolmas levy päällimmäiseksi.

Leikkaa veitsellä taikinakakkuun 10 sektoria niin, että jätät keskustan leikkaamatta. Ota kiinni kahden vierekkäisen sektorin ulkoreunasta ja kierrä vastakkaisiin suuntiin. Kierrä samalla tavalla kaikki sektorit. Pullan keskustaan muodostuu näin viisisakarainen tähti. (Kuvalliset ohjeet taitteluun voit käydä kurkkaamassa Valion sivuilta.)

Voitele munalla, nosta uunipellille ja kohota noin 15 min. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pulla on kypsä.
QuickEdit
Mona
10 Comments
Share :

10 kommenttia:

  1. Oi miten houkuttelevan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ookin, mulla tulee vesi kielelle joka kerta kun katselen :)

      Poista
  2. Mahtavan näköinen mustikkapulla, tällaista on pakko kokeilla itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on pullan ystävä niin tää uppoo varmasti!

      Poista
  3. Täytyy ihan nieleskellä, ettei valu vesi suupielistä kun kuvittelee tätä makunautintoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä :) Ja tuoksun pystyy myös kuvittelemaan...

      Poista
  4. Tämä on just sellaista makeaa, jota itse en voi vastustaa. Pulla on ihan parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen pullahiiri ilmoittautuu! Ei paljon tuoretta pullaa parempaa ole.

      Poista
  5. Nam ihan tajuttoman hyvän näköstä! Pakko kokeilla seuraavaks viikonloppuks

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, pullantuoksuinen viikonloppu siellä siis tiedossa!

      Poista

Follow @hellajahoukutus