Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Feta-pinaatti-pinjansiemenpiirakka



Nyt löytyi herkkupiirakka blogiarkistosta kuukausien takaa! Alkukesästä ennen pikkukokin syntymistä väkersin feta-pinaatti-pinjansiemenpiirakan voitaikinapohjalla. Ohje on jäänyt (sattuneesta syystä) postaamatta, joten korjataan tilanne nyt. En muista tarkalleen mitä tilaisuutta varten tämän tein, mutta muistan kyllä että piirakka oli huippuhyvää. Pinaatti ja feta vaan toimivat niin hyvin yhteen - ja pinjansiemenet myös. Piirakka kannattaa tehdä neliön / suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan, jolloin siitä on helppo leikata käteen ja evääksi sopivia paloja.

Feta-pinaatti-pinjansiemenpiirakka


1 pkt (5 levyä) voitaikinaa

1 sipuli
1 rkl öljyä
100 g tuoretta pinaattia
1 kevätsipulin varsi
200 g fetajuustoa
2 rkl pinjansiemeniä
2,5 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää sipuli ja pinaatti. Kuullota pari minuuttia. Jäähdytä.

Painele voitaikinalevyt leivinpaperoidun uunivuoan (n. 25 x 30 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pinaatti-sipuliseos pohjalle, lisää pilkotut kevätsipulit, fetajuustokuutiot ja pinjansiemenet.

Vatkaa kerman joukkoon munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täyte pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Jäähdytä ja paloittele.

QuickEdit
Mona
9 Comments
Share :

9 kommenttia:

  1. Komppaan, feta ja pinaatti = <3 aivan ihanan näköinen piirakka!

    Nyt syksyllä on taas ollut piirakkabuumi päällä, voisin syödä ihania suolaisia piirakoita koko ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama juttu ja ne on niin käteviä pienen väli- / iltapalanälän iskiessä! Ihanaa kun jääkaapista löytyy tuolloin suolaista piirakkaa, jonka voi vaan nopeesti lämmittää tai oikein kiljuvassa nälässä syödä sellaisenaan :)

      Poista
  2. Pakko testata! Tosin täällä Amerikan ihmemaassa ei myydä voitaikinaa, pitänee tehdä itse... Mistä on tuo ihana pöllöpyyhe? Onko se keittiöpyyhe?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohi, jännä juttu! Voitaikinan voi toki tehdä itse tai sitten korvata perus piirakkataikinalla. Keittiöpyyhehän se, Lapuan Kankureilta. :)

      Poista
    2. Ja piti siis sanomani Oih, ei Ohi :D

      Poista
  3. Oijoijoi, tätä ohjetta mun ei olis pitänyt nähdä näin nälkäisenä. :-----D NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nälkäisenä ei saa selailla ruokablogeja eikä käydä kaupassa :D

      Poista
  4. Voiko tämän piirakan pakastaa valmiina? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä uskoisin että kestää pakastuksen. Sulata rauhassa huoneenlämmössä ja käytä sulanut piirakka tai piirakkapalat vielä uunissa jos haluat lämpöistä piirakkaa.

      Poista

Follow @hellajahoukutus