Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lihavat jalapeno-lihapullat tomaattikastikkeessa



Eilen keittiössä hääräsi apukokki. Hurmaavan tomaattikastikeen tuoksussa syntyi jättikokoisia, jalapenolla maustettuja lihapullia. Maut olivat todella onnistuneet: lihapullissa oli sopivasti pientä potkua ja pitkään hautunut tomaattikastike kruunasi annoksen. Ohje on alunperin Tomi Björckiltä. Söimme pullerot pitaleipien välissä, kesäisellä kaalisalaatilla ja fetalla höystettynä.

Lihapullista tuli todella reilun kokoisia niin, että pulla istui täydellisesti pitaleivän väliin. Pitaleipien sijasta myös pasta tai vaikka perunamuusi sopisivat hyvin lisukkeeksi. Pasta-annokseen suosittelen tekemään tomaattikastiketta vaikka tuplamäärän, se oli nimittäin todella, todella herkkua!


Lihavat jalapeno-lihapullat

6 isoa lihapullaa

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
400 g sika-nautajauhelihaa
4 rkl korppujauhoja
1 dl kuohukermaa
1 dl tomaattimurskaa
1/2 dl jalapenoviipaleita
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa

Tomaattikastike

2 dl tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl juustoraastetta

Tee ensin tomaattikastike. Laita kastikkeen ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne oliiviöljyssä. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon korppujauhot ja kerma ja painele massa tasaiseksi. Sekoita tomaattimurska pannulla olevien sipulien kanssa.

Pilko jalopenoviipaleet ja lisää ne sekä juustoraaste jauhelihamassaan. Lisää kananmuna ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Laita lopuksi vielä tomaattimurska-sipuliseos joukkoon ja sekoita lihapullataikina todella hyvin tiukaksi massaksi. Lisää tarvittaessa korppujauhoja, mikäli massa on kovin löysää.

Muotoile massasta tasaisen kokoisia lihapullia. Voit hieroa käsiin hieman oliiviöljyä, jolloin pullien muotoileminen on helpompaa. Asettele ne uunivuokaan ja kaada tomaattikastike päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta sekä hienonnettu basilika. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ovatpa herkullisen näköisiä! Tästä sai aivan uutta inspiraatiota lihapullien pyörittämiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihapullat ovat kyllä siitä mahtava ruoka, että niistä voi tuunata aina uudelleen ja uudelleen ihan erilaisia versioita :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus