Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kuivakakku tekee paluun



Ah, kuivakakku! Tuo kaikkien 80-luvun kahvipöytien vakiovaruste. Tuolloin juhlia nyt ei vaan voitu järjestää ilman kuivakakkua tai mielummin useampaa. Pitkän taantuman jälkeen kuivakakut ovat jälleen nousussa ja nostalgisen trendikkäitä tarjottavia. Eikä ihme: kuivakakku on superhelppo ja nopea valmistettava, jossa variaatioita löytyy laidasta laitaan. Kakkua voi maustaa lähestulkoon millä tahansa ja paistaa jos jonkinmoiseen vuokaan ja muotoon.

Tämänkertainen resepti ja kuvat tulevat vierailevalta kokilta. Hän on.... tittididii.... rakas äitini!! Ihanaa, että bloggaaja saa välillä tällaisia sijaistusapuja! :) Äidin kuivakakku on syntynyt parasta ennen -päivää lähentelevistä banaaneista sekä talvisista mausteista. Varsinaista hävikistä herkuksi -ruokaa siis.

Pala mehevää kuivakakkua ja kuppi kahvia - aikamatka parinkymmenen vuoden taakse on valmis!

Banaani-rusinakakku



5 ruskeapilkullista banaania
150 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
2 munaa (isoja)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
2 dl rusinoita

Soseuta banaanit. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen soseutetun banaanin sekä rusinoiden kera. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 ° noin 1 h 15 min.
-----

ps. Valitettavasti jouduin laittamaan kommentointiin taas sanavahvistuksen päälle, sillä roskapostien määrä on viime viikkoina noussut taivaisiin. Toivottavasti jaksatte silti käydä jättämässä ihania kommenttejanne!
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Mmmmhh... mikä resepti! Noissa kuivakakuissa oli aikoinaan se vika, että niitä oli liikaa ja joka paikassa. Harvoin maistettuna se on parempaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, tuli yliannostus! Mutta näin pitkän tauon jälkeen kuivakakku maistuu superhyvältä!

      Poista
  2. Minä kuuluun siihen porukkaan, joka ei koskaan kyllästynyt kuivakakkuihin. En edes tiennyt, että kuivakakku on ollut jotenkin "out", sillä teen niitä jatkuvasti. Rakastan kokeilla jatkuvasti eri makuja! Kiva, että muutkin ovat innostuneet niistä taas. Tosin en koskaan käytä kuivakakku-termiä, vaan kahvikakuiksi niitä kutsun.:) Näyttää oikein herkulliselta, banaanikakku on yksi ehdottomista suosikeistani! Välillä leivon sen amerikkalaisittain leipävuokaan, ja paahdan viipaleita paahtimessa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että olet ollut kuivakakkujen vankkumaton kannattaja! Ehkäpä kuivakakkuja on tosiaan tehty tässä koko ajan, mutta ei ehkä tuohon perinteiseen kuivakakkuvuokaan vaan tosiaan leipävuokiin tai piirasvuokiin. Hyviä ne ovat ja ihan mahtava idea paahtaa viipaleita paahtimessa! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus