Tälle reseptille ei löydy sen kummempaa tarinaa. Tuli ostettua lohta kaupasta, kalaa pitäisi syödä enemmän. Kaapista löytyi aloitettu ruokakerma ja tuorejuusto, hedelmälaatikosta myös aavistuksen kurttuinen lime. Eilistä perunamuusia oli jäljellä iso kasa. Sohvalla nälkäinen apukokki. Syntyi kermalla ja ruohosipulituorejuustolla höystetty uunilohi.
Limeviipaleilla koristeltuna se näytti aika kauniilta.
Ja maistui hurjan hyvältä.
Ei se vaadi tarinoita, ei. Vain vähän kermaa.
Kermainen uunilohi
kahdelle300 g ruodotonta lohifileetä
suolaa
sitruunapippuria
2 rkl sitruunanmehua
1 dl ruokakermaa
50 g ruohosipulituorejuustoa
ruohosipulia
1 lime
Puolita lohifilee kahdeksi annospalaksi ja aseta pienehköön uunivuokaan. Rouhi päälle suolaa ja sitruunapippuria (tai mustapippuria, jos sitruunaista versiota ei löydy). Mausta sitruunanmehulla.
Sekoita keskenään ruokakerma ja ruohosipulituorejuusto. Silppua joukkoon tuoretta ruohosipulia. Kaada kerma-juustoseos lohifileiden päälle uunivuokaan. Viipaloi lime ja asettele viipaleet fileille.
Paista kaloja 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Nauti täyteläisen perunamuusin kaverina.
Simppeliä ja kaunista! Ja plussaa myös se, että nälkäiset vatsat pelastuvat ihanan ripeästi :)
VastaaPoistaKiitos! Näin on, nälkäisenä nopeus on tärkeää, kauneus ihana lisä! :)
PoistaÄsken meni lohi uuniin. Tällä kertaa pelkällä sinappi-tilli kuorutteella. Ensi kerralla tämän sun ohjeen mukaan :) Uunilohi pelastaa nälästä joka kerta!
VastaaPoistaUuuu, sinappi-tillikuorrute kuulosta mielettömän hyvältä!!
Poista