Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lyhyestä uunilohi kaunis



Tälle reseptille ei löydy sen kummempaa tarinaa. Tuli ostettua lohta kaupasta, kalaa pitäisi syödä enemmän. Kaapista löytyi aloitettu ruokakerma ja tuorejuusto, hedelmälaatikosta myös aavistuksen kurttuinen lime. Eilistä perunamuusia oli jäljellä iso kasa. Sohvalla nälkäinen apukokki. Syntyi kermalla ja ruohosipulituorejuustolla höystetty uunilohi.

Limeviipaleilla koristeltuna se näytti aika kauniilta.

Ja maistui hurjan hyvältä.

Ei se vaadi tarinoita, ei. Vain vähän kermaa.

Kermainen uunilohi

kahdelle

300 g ruodotonta lohifileetä
suolaa
sitruunapippuria
2 rkl sitruunanmehua
1 dl ruokakermaa
50 g ruohosipulituorejuustoa
ruohosipulia
1 lime

Puolita lohifilee kahdeksi annospalaksi ja aseta pienehköön uunivuokaan. Rouhi päälle suolaa ja sitruunapippuria (tai mustapippuria, jos sitruunaista versiota ei löydy). Mausta sitruunanmehulla.

Sekoita keskenään ruokakerma ja ruohosipulituorejuusto. Silppua joukkoon tuoretta ruohosipulia. Kaada kerma-juustoseos lohifileiden päälle uunivuokaan. Viipaloi lime ja asettele viipaleet fileille.

Paista kaloja 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Nauti täyteläisen perunamuusin kaverina.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Simppeliä ja kaunista! Ja plussaa myös se, että nälkäiset vatsat pelastuvat ihanan ripeästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näin on, nälkäisenä nopeus on tärkeää, kauneus ihana lisä! :)

      Poista
  2. Äsken meni lohi uuniin. Tällä kertaa pelkällä sinappi-tilli kuorutteella. Ensi kerralla tämän sun ohjeen mukaan :) Uunilohi pelastaa nälästä joka kerta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuuu, sinappi-tillikuorrute kuulosta mielettömän hyvältä!!

      Poista

Follow @hellajahoukutus