Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vähän parempi makaronilaatikko



Aloitetaanpa uusi vuosi oikein perinteisellä kotiruoalla, liha-makaronilaatikolla. Minun ja makaronilaatikon suhde on ollut jokseenkin kivikkoinen. Tämä lasten yleensä rakastama herkku oli pienenä suuri inhokkini, jopa siinä määrin, etten suostunut syömään sitä lainkaan koulussa. Muistelen, että makaronilaatikossa tökki eniten vaalea munamaitoseos - makaroni ja jauheliha kyllä itsessään maistuivat.

Vaikka suhteemme on aikojen saatossa kiintynyt, en edelleenkään voi sanoa että makaronilaatikko olisi lempiruokaani. Nykyään kuitenkin pidän siitä, erityisesti silloin kun pääsen sitä vähän tuunaamaan. Koska munamaitoseos on ollut koetinkiveni, tykkään lisätä laatikkoon juustopohjaisia tuotteita, jotka elävöittävät seosta maukkaampaan suuntaan. Koskenlaskijaa, tuorejuustoa, sinihomejuustoa ynnä muuta. Lisäksi laitan sekaan saatavilla olevia yrttejä ja kasviksia, usein varsinkin tomaattia. Näillä eväillä tuttu makaronilaatikko muuttuu vähän paremmaksi, suoraan sanoen herkulliseksi.


Liha-makaronilaatikko


vajaa pussi tummia makaroneja
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli tai 2 pientä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
timjamia
paprikamaustetta
50-100 g ruohosipulituorejuustoa
kourallinen persiljaa
kirsikkatomaatteja
2 munaa
6 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

Keitä makaroneja noin 8 minuuttia ja valuta ne.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit tilkassa öljyä ja lisää jauheliha joukkoon ruskistumaan. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja paprikamausteella. Lisää lopuksi ruohosipulituorejuusto ja anna sen sulaa jauheliha-sipuliseokseen.

Kaada jauhelihat ja makaronit voideltuun uunivuokaan. Hienonna joukkoon persilja. Sekoita ainekset uunivuoassa sekaisin. Puolita kirsikkatomaatit ja levitä laatikon päälle.

Sekoita munat ja maito keskenään ja kaada vuokaan. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
QuickEdit
Mona
7 Comments
Share :

7 kommenttia:

  1. Makaronilaatikko on aina ollut ihan OK ruokaa omasta mielestä, mutta kyllä se on meilläkin tuunausta vaatinut :) tykästyin Safkaa-blogin versioon pekonilla niin kovin että sitä on tehty lyhyen ajan sisällä meillä jo kahdesti! ehkä saisin sen jopa blogiin ensi kerralla kun kokkailen sitä.

    Ihanan värikäs tuo sun makaronilaatikko, tomaatti on kyllä kiva lisä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän yleensä kaikki makaronilaatikosta tykkää, en tiedä mikä valmistusvika mussa pienenä oli :D Oi, pekonilisä kuulostaa hyvältä, sitä seuraavaksi!

      Poista
  2. Olin just tulossa sanomaan samaa tuosta Safkaa-blogin makaronilaatikosta joka käänsi laatikkovihaajapuolisoni puolelleen ja sitä on meilläkin tehty monesti! Miehelläni tökkää perusmakaronilootassa juurikin se munamaito ja löysät makaronit, tossa Hannan versiossa kun on tomaattimurskaa, viiniä ja lihalientä nesteenä ja raa'at makaronit laitetaan vuokaan. Se on NIIIIIN hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt tuli niin vakuuttavat suosittelut kummaltakin, että tätä Safkaa-versiota on aivan pakko päästä testaamaan! Kiitokset vinkistä, kuulostaa hyvältä!!! :P

      Poista
  3. Testasin reseptiä ja oli ihan taivaallisen makuinen!

    VastaaPoista
  4. Mitä toi maito tässä enää tekee?? Korvaa maito tomaattimehulla, ja mausta reilulla oreganolla. Avot! Tomato murskaa taikka pyreetä voi vielä lisätä, jos tykkää.. ..Siis Muna-mehu muna-maidon sijaan... =) Kelpaa laktoosiallergisillekin...

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus