Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lohipuikot ja tartarkastike



On se vaan kumma juttu, miten epäilyttävämmästäkin raaka-aineesta tulee suurta herkkua, kun sen kuorruttaa pienellä friteerauksella. Kuten nyt vaikka kalasta. Näin kävi ainakin meidän vastarannan kiiskelle, kun valmistin hälle kalapuikkoja. Ihan varsinaista friteerausta en puikoille tehnyt, vaan kuorrutin lohifileet vehnäjauhoilla, kananmunalla ja näkkileipämurulla ja paistoin reilussa voissa. Kunnon tartarkastike kylkeen ja pinttyneempikin skeptikko murtuu...


Lohipuikot


400 g lohifilettä
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
2 rkl vehnäjauhoja
persiljaa
2 kananmunaa
4 hapankorppua

voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohifilee sopivan kokoisiksi puikoiksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lorauksella sitruunamehua.

Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhoja, johon on silputtu persilja on sekoitettu. Toiselle puolestaan kananmunat kevyesti sekoitettuna ja kolmannelle pieneksi hienonnettua hapankorppurouhetta. Pyöritä lohipuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi näkkileipämurussa.

Paista puikot pannulla reilussa voissa ja öljyssä.


Tartarkastike


1 dl Hellmann's-majoneesia
1 dl kermaviiliä
1/2 tai 1 pieni sipuli
1 maustekurkku
1 rkl pieniä kapriksia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Pilko sipuli, maustekurkku ja kaprikset pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua hetki jääkaapissa.
QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

  1. Nämä kala-vastustajille tarkoitetut reseptit on hyviä, täytyy kokeilla tätä tässä joku päivä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä tulee tässä kehiteltyä, kun kyseisenkaltaisen vastustajan kanssa asustelee. Muuri alkaa pikkuhiljaa murtua... ;D Toivottavasti maistuu teillekin!

      Poista
    2. Vihdoin testattu ja maistui kala-vastustajallekin :) tartarkastikkeen tein ilman majoneesia paksumpaan kermaviiliin, toimi hyvin niinkin.

      Poista
    3. Kiva, että maistui! Hyvin onnistuu varmasti pelkällä kermaviililläkin, monissa ohjeissa käytetään pelkkää majoneesia joka tuntuu aika raskaalta.

      Poista
  2. Kiitos tartarkastike-ohjeesta. Tehtiin eilen ohjeesi mukaan ja nautittiin timjamisten lohkoperunoiden ja paistetun sitruunaisen siian kanssa. Hyvää oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaapa herkulliselta! Oli muuten ensimmäinen kerta kun tartarkastiketta tein ja hämmästyin, miten erilaisia versioita siitä löytyy netistä. Olin jostain syystä kuvitellut, että tartarkastikkeeseen on joku klassikkoresepti, jota aina käytetään. Mutta eipä ollut, suolakurkku taisi olla ainut yhdistävä tekijä eri variaatioiden kesken (ja osassa sekin kurkkusalaattina). :)

      Poista
    2. Useimmissa ohjeissa, joita olen nähnyt on suolakurkun lisäksi lähes aina myös majoneesia, sipulia ja kapriksia. Tässä sun ohjeessa mulle uutta oli sitruuna ja kermaviili. Sitruuna toimi todella hyvin ja kermaviili teki kastikkeesta kevyemmän oloisen, kuin esimerkiksi kuohukermaisissa versioissa. Taitaa vakiintua meidän keittiössä tämä sun versiosi :)

      Poista
    3. Totta! Minustakin kermaviili kevensi kivasti kastiketta, pelkällä majoneesilla olisi tullut kovin raskasta. Ja sitruuna raikasti juuri sopivasti :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus