Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Juustonkannikat sipulipiirakkaanHävikkiviikon viimeisessä vinkissä tartutaan jääkaapin perälle linnoittautuviin juustopurkkeihin ja -kannikoihin. Parhaimmillaan löydän jääkaapistamme kahden käden sormilla laskettavan määrän erilaisia juustoja: fetapurkkeja, aloitetun mozzarellapallon, arkijuuston kannikan, jonka reunat ovat jo alkaneet kerätä valkoista nukkaa, aurajuuston jämät, edellisen viikonlopun juustotarjottimelle hankitun goudan ja mustapekan... Enkä pidä meitä edes mitenkään erityisen hartaina juustoihmisinä! Mistä näitä juustoja siis oikein kertyy?

Juustoja on helppo piilottaa moniin eri ruokiin, kuten pastaan, pizzaan tai vaikka munakkaaseen. Tällä kertaa tein kuitenkin suolaisen iltapalapiirakan, jonka pääraaka-aineeksi valikoitui sipuli ja sivuosia näyttelivät erilaiset juustonkannikat. Lopputulos: Excellent!!

Juustoinen sipulipiirakka


1 valmis piirakkapohja

2 sipulia
2 punasipulia
iso kourallinen babypinaattia
voita
suolaa
mustapippuria
3 dl juustoraastetta (voit käyttää erilaisia juustoja mitä kaapista löytyy, mieluusti voimakkaita tai suolaisia juustoja mukaan makua tuomaan)
1 prk kermaviili
3 kananmunaa
ruohosipulia

Sulata piirakkapohja ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Pilko sipulit. Tein itse isoja sipulirenkaita, mutta melkein suosittelisin pilkkomaan sipulit hieman pienemmiksi. Laita pannulle nokare voita. Kuullota sipuleita miedossa lämmössä, kunnes ne pehmenevät. Heitä loppuvaiheessa joukkoon babypinaatit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Raasta kaapista löytyvät juustonkannikat. Käytin itse Ritari-kermajuuston lopun, halloumijuustoa sekä emmentalia. Mukaan voi hyvin heittää myös esim. feta- tai tuorejuustopurkin pohjat. Halloumi toimi kyllä aivan erinomaisesti maun tuojana!

Sekoita kermaviili ja kananmunat. Mausta parilla rouhaisulla mustapippuria sekä hienonnetulla ruohosipulilla. Myös muut yrtit toki käyvät.

Kaada kuullotetut sipulit ja pinaatti piirakkavuokaan. Ripottele päälle juustoraaste, mutta jätä vähän ihan piirakan pinnalle. Kaada kermaviili-munaseos ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa foliolla, jos piirakka tummuu liikaa.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus