Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Salamia ja viikunaa pimeneviin iltoihinPuuh, pakko se on myöntää, että pimeä marraskuu on saanut yliotteen ja työpäivän jälkeen väsyttää aivan vietävästi. Pyykkikoneen hurauttaminen ja tiskien tiskaaminen ovat ylivoimaisesti ainoat iltapuuhat, joihin jotenkin jaksaa ryhtyä. Aina tosin ei edes niihin. Onneksi joka puolella tunnutaan muistuttavan, miten tämä pimeys ja sen mukanaan tuoma laiskuus on oikeastaan ihan hyvä juttu. Verkkainen tahti ja saamattomuus tekee kuulemma hyvää aina välillä. Pimeän syyskelin aikaan saa oikeutuksen ottaa vähän rennommin ja makoilla vaan sohvalla. Katsella hömppäsarjoja tai lukea nurkkaan kertyneitä naistenlehtiä. Onneksi on koira, jonka perässä on pakko aina välillä raahautua ulos. (Tai tarkemmin ottaen raahata sadepukua inhoavaa koiraa ovesta ulos.)

Nuhjuiseen fiilikseen auttaa usein hyvä ruoka, ainakin minulla. Kunhan vaan jaksaa kokata! :) Näitä herkullisia salami-viikunaleipiä sain aikoinaan ystävän luona, pimeässä kelissä, takkatulen loisteessa. Rasvainen salami, makea viikuna ja tuhti Roquefort säestivät toisiaan niin hyvin, että ohje oli aivan pakko saada. Resepti on kuulemma kirjasta Täydellinen päivä - Ruokaretki Pohjoismaissa.

Pimenevästä marraspäivästä leivät ainakin tekevät astetta täydellisemmän.

Salami-viikunaleivät

1 leipä

1 pala maalaisleipää
loraus oliiviöljyä
1/2 nippua rucolaa
3-5 siivua salamia
50 g Roquefort-juustoa (tai muuta voimakasta sinihomejuustoa)
1 tuore viikuna viipaleina (kuivattukin käy)
4 rkl juoksevaa hunajaa
loraus konjakkia
ripaus kanelia
1/2 dl saksanpähkinöitä

Lorauta oliiviöljyä leivän päälle ja laita rucolan lehtiä leivälle. Asettele seuraavaksi salamisiivut ja sinihomejuusto leivälle. Koristele viikunan viipaleilla.

Tee hunaja-konjakkikastike: sekoita kulhossa hunaja, konjakki, kaneli ja saksanpähkinät. Lorauta kastiketta leivän päälle ja tarjoile.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Viikunat on ihania, kaikissa muodoissaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin? Viikunahilloa tykkään käyttää paljon juustojen kanssa, se on ihanaa!

      Poista

Follow @hellajahoukutus