Nämä alitajuntaan iskostuneet sesonkiajat olisi hyvä aika ajoin siirtää sinne omaan ostoskoriinkin. Ei ainoastaan sen takia, että se olisi ekologista tai trendikästä vaan siksi että kyseinen raaka-aine on omana sesonkinaan laadukkaimmillaan ja edullisimmillaan. Ei siis mikään huono diili.
Tutun ja turvallisen omenan sesonki on edelleen käynnissä ja ihanien omenapiirakoiden lisäksi uskalsin testata omenaa myös vähän erilaisemmassa muodossa. Omenavispipuuro oli lempeän pehmeä aamun aloitus, johon kaneli antoi juuri sopivasti makua. Aivan hurmaavaa sesonkiruokaa!
Aikaisempia vispipuurokokemuksiani voit (ehkä vähän naureskellen) lukea täältä. Tällä kertaa ymmärsin vispipuuron salaisuuden ja V I S P A S I N ryynit puuroon. Tuli juuri sopivan sileää.
Ja kyllä, lupaan tsempata näissä sesonkiruoissa myös oman kauppalistani osalta. Palataan sesongin herkkuihin aina silloin tällöin blogissa!
Omenavispipuuro
3 omenaa
2 + 5 dl vettä
1 dl mannasuurimoita
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2-1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
Kuori ja pilko omenat kuutioiksi. Laita omenat sekä kaksi desilitraa vettä kattilaan ja keitä omenoita, kunnes ne pehmenevät (noin 10 minuuttia). Lisää kattilaan loput vedestä sekä vispaa sekaan mannaryynit. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta sokereilla ja kanelilla sekä hippusella suolaa. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa omenavispipuuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Nauti kylmän maidon kanssa.
Hyvä kirjoitus!
VastaaPoistaToivon kovasti, että kaupat laittaisivat sesongin tuotteet paremmin esille ja ottaisivat paikallisia tuotteita myyntiin ja tietenkin sitä, että ihmiset ostaisivat näitä. Miksi ihmeessä perulaista parsaa, kenialaisia herneitä ja mansikoita ties mistä pitää rahdata kauppoihin ympäri vuoden? Miksi? Ja miksi kukaan ostaa niitä?
Kiitos luimupupu! Olen itse herännyt ruokasesonkeihin vasta tässä vähän aikaa sitten ja myönnän että valitettavan usein tulee seilattua ruokakaupassa laput silmillä ja ajatukset jossain muualla. Me olemme niin tottuneita siihen, että aina pitää olla kaikkea mahdollista tarjolla, että entisaikojen sadonkorjuumentaliteetti on vaipunut ihan unholaan. Olisipa tosiaan kiva, jos kaupoissa tuotaisiin paremmin esille, että "hei, nyt on muuten punajuuret parhaimmillaan ja nämä yksilöt ovatkin tuolta naapurikylän tilalta" :)
PoistaPerulainen parsa lokakuussa...blääh, toivottavasti ei päädy kauppakassiin kuin äärimmäisessä parsahädässä!