Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Sriracha maustaa wokin(kin)



Taisin jo aiemminkin mainita meidän jääkaapin uudesta tulokkaasta, thaimaalaisesta chilikastikkeesta Srirachasta. Sriracha on vakiintunut keittiömme vakiovarusteeksi ja on erityisesti chiliä rakastavan apukokin ehdoton suosikki. Olen itsekin tykästynyt sen tuomaan lempeään potkuun, mutta käyttämämme määrät ovat vaan hieman erilaiset apukokin kanssa. Minä maustan teelusikalla, hän desilitroissa. Ainakin siltä se joskus tuntuu :).

Kastiketta voi käyttää melko lailla missä vain maustamisessa: lihalle, kanalle, kalalle, kasviksille, dippiin, pastaan, you name it. Parhaiten se tietysti sulautuu alkuperänsä vuoksi thaimaalaisiin ruokiin ja näin ollen esimerkiksi wokkiin. Tällä kertaa srirachalla maustettiinkin kevyttä työpäivän jälkeistä kana-kasviswokkia. Olemme huomanneet, että wokki ei läheskään aina kaipaa sitä hiilihydraattia joukkoon, vaan sen voi valmistaa ilman riisiä tai nuudelia, pelkillä kasviksilla. Kevyttä ja hyvää.


Kana-kasviswokki srirachalla


1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
300 g maustamattomia broilerisuikaleita
öljyä
suolaa
mustapippuria
1 paprika
1/2 kesäkurpitsa
pala valkokaalia
pala purjoa / pari kevätsipulin vartta
1 rkl srirachakastiketta (tai maun mukaan)
1 rkl kalakastiketta
1/2 sitruunan mehu
tuoretta korianteria ja/tai (lehti)persiljaa

Pilko sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja kaali pitkiksi, ohuehkoiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipuli. Pilko purjo / kevätsipulin varret. Kuullota ensin wokkipannulla sipulia ja valkosipulia lorauksessa öljyä ja lisää sitten broileri. Mausta broileri suolalla ja mustapippurilla. Ruskista hetki.

Lisää joukkoon paprika, kesäkurpitsa ja kaali. Kun broileri ja kasvikset ovat kypsyneet (ja kasviksissa on vielä rapsakka purutuntuma), heitä mukaan purjo / kevätsipuli. Mausta wokki srirachakastikkeella, kalakastikkeella ja sitruunan mehulla. Maistele ja lisää makuja tarpeen mukaan.

Koristele wokki juuri ennen tarjoilua tuoreella, pilkotulla korianterilla ja / tai persiljalla.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus