Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Irlantilainen soodaleipä



Irlantilainen soodaleipä kuuluu kategoriaan "niin helppoa leiväntekoa, ettet keksi mitään syytä olla leipomatta". Koska leivässä käytetään kohotusaineena soodaa, taikinaa ei tarvitse edes nostattaa vaan se vain vaivataan kasaan, kipataan pellille ja paistetaan puolisen tuntia. Tuore, lämmin aamiaisleipä on valmis!

Mikäli keittiöstäsi ei akuuttiin leipähätään löydy soodaa, voinet korvata sen myös leivinjauheella. Laita siinä tapauksessa leivinjauhetta kuitenkin tuplamäärä eli 2 teelusikallista.


Irlantilainen soodaleipä


3 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 dl piimää
1 dl maitoa

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää joukkoon piimä ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kumoa jauhoitetulle alustalle ja vaivaa taikinaa hetki. Muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Viillä terävällä veitsellä ristiviilto leivän pintaan. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan lyhyt resepti :) tätä voisikin tehdä viikonloppuaamiaiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookin! Ihanan helppo ja nopea! Mä aattelin viikonloppuna kokeilla toista helppoa leipäohjetta, peltileipää :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus