Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kauraa pellillä



Uusi lemppariaiheeni keittiössä näyttää olevan helpot ja vaivattomat itse tehdyt leivät. Aikaisemmin sarjassa ovat ilmestyneet mm. irlantilainen soodaleipä, porkkanateeleivät sekä rosmariini-vuokaleipä. Kaikki aivan älyttömän helppoja leipiä tehdä! Itse tehty leipä on monin tavoin hieno juttu, sillä se on edullista, herkullista ja ah, niin kodikasta. Tuoreen leivän tuoksun voi melkein laskea kodin sisustuselementiksi. Näillä helpoilla leipäohjeilla leipä myös valmistuu lähes itsestään. Leivon itse usein tuoreella hiivalla, mutta kuivahiiva käy tietysti myös aivan yhtä hyvin (kun muistaa vain kuumentaa veden hieman lämpimämmäksi). Leipäainekset ovat siis lähes aina kotona valmiina, kun pitää kaapissa kuivahiivaa ja erilaisia sämpylä-, hiivaleipä ynnä muita jauhoja.

Tässäpä siis taas uusi, ihana ohje! Tällä kertaa vuorossa peltileipä ja erityisesti kaurainen sellainen. Peltileipää voi myös varioida erilaisilla jauhoilla ja hiutaleilla. Joukkoon sopii hyvin makua antamaan vaikka raastettu porkkana tai punajuuri, tähteeksi jäänyt perunamuusi tai kaurapuuro ja erilaiset siemenet.


Kaurainen peltileipä


5 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 dl siirappia
1,5 tl suolaa
7 dl sämpyläjauhoja
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl öljyä

päälle
siemeniä ja/tai leseitä
(esim. auringonkukansiemeniä ja kauraleseitä)

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon siirappi ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota liinan alla 40 minuuttia. Voitele kohonneen leivän pinta vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä ja / tai leseitä. Leikkaa taikinapyörällä kevyesti neliöiksi. (Tämä unohtui leipomishuumassa minulta kokonaan.)

Paista 225-asteessa noin 15 minuuttia.
QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

  1. Kiitos tästä reseptistä, tosi herkullisen näköinen ja helppokin vielä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa vaan oikein hyvä, peltileivästä tuli kyllä kova suosikki meillä. :)

      Poista
  2. Varmasti hyvää! Ei sulla sattuis olemaan takataskussa mitään näkkäriohjettta, etsin parhaillaan hyvää spelttinäkkärireseptiä leivottavaksi lahjapakettiin :) Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit, eipä taida valitettavasti olla! Olen kyllä pitkään suunnitellut testaavani Kalastajan vaimon näkkäri-ohjetta: http://www.menaiset.fi/artikkeli/blogit/kalastajan_vaimo/knekkis_1, saisikohan tästä spelttisen version kehiteltyä?

      Poista
  3. Kiitti, tuon ohjeen olenkin bongannut, täytyy ehkä vähän yhdistellä ja kehitellä. Tosin kiire tulee tehdä testiversioita, kun se isänpäivä on jo aika lähellä...Tänään ajattelin kuitenkin tehdä tuota kauraleipää. Jotenkin leivänleipomisesta tulee niin hyvä, lämmin ja kotoisa olo. Miksi sitä ei tosiaankaan tee useammin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva isänpäivälahjaidea! Toivottavasti näkkärit onnistuu!

      Kiireessä leipominen jotenkin unohtuu, vaikka se ei tosiaan aktiivista aikaa vie juurikaan, ainakaan näillä helpoilla, vaivaamattomilla ohjeilla. No, ainakin se tuntuu sitten sitäkin hienommalta kun sitä leipää muistaa tehdä! :)

      Poista
  4. No niin, nyt alko sitten tehdä mieli tuoretta leipää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin uuni kuumaksi ja kaurat pellille! :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus