Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Fiesta!! (eli pehmeitä tacoja itse tehtynä)




Hellan ja houkutuksen perinteisten perjantaiherkkujen sijaan tällä kertaa onkin luvassa lauantaiherkkuja! Ja ihan vaan siitä syystä, etten ehtinyt eilen postata tätä juttua... :) Mutta viikonpäivällähän ei nyt tietenkään ole minkäänlaista väliä, sillä tätä meksikolaisherkkua söisi vaikka joka päivä. Jos aika ja vyötärönauha antaisivat periksi.

Texmex maut ovat meillä kummallakin lähellä sydäntä ja hauskaa on ollut huomata, että mitä enemmän meksikaanojen ruokakulttuuriin perehtyy sitä moninaisempia makuja sieltä löytyy. Lapsena texmex tarkoitti vain ja ainoastaan niitä perinteisiä kovakuorisia tacoja, joiden oikeaoppista syömistekniikkaa en vieläkään ymmärrä. Nehän hajoaa aina käsiin ja kaikki täytteet valuvat sormien läpi lautaselle, josta ne sitten kaavitaan takaisin suuhun! Teinivaiheessa valmistimme tyttöporukassa usein täytettyjä tortilloja (perinteisellä jauhelihalla toki silloinkin). Tortilla-illoissa väkerrettiin täytteitä porukalla ja mussutettiin tortilloja suupielet salsakastikeessa, tyttöjen juttuja kikatellen.  Nykyään texmex-valikoimaani on tullut lisäksi esim. ihanat avokado-quesadillat ja aina yhtä herkullinen nachopaistos. Guacamole valmistuu jo itse ja chilin rooli on kasvanut huomattavasti sitten nuoruusvuosien.

Ei siis ihme, että Me Naisista löytynyt pehmeiden tacojen ohje meni saman tien meillä testiin. Jonkin verran työtähän tacojen pyörittelyssä ja paistamisessa toki oli, mutta lopputulos oli kaiken sen jauhopölyn arvoinen. Huisin hyvää oli!!


Pehmeät tacot


3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum)vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittää kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen. Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi. Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli. Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Guacamole

(edellinen guacamoleohjeeni löytyy täältä, molemmat erinomaisia)

2 pehmeää avokadoa
1/2 limen mehu
1/2-1 punasipulia
1/2 dl korianteria hienonnettuna
mustapippuria
suolaa
hyppysellinen sokeria
chilijauhetta

Puolita avokadot ja koverra sisältö lusikalla kulhoon (poislukien tietysti se kova siemen). Hienonna haarukalla. Mausta limen mehulla. Silppua sipuli pieneksi ja lisää avokadon joukkoon.

Hienonna korianteri. Mausta korianterin lisäksi mustapippurilla ja suolalla, hyppysellisellä sokeria sekä chilijauheella (tuorettakin toki voit ilman muuta käyttää).


Lime-kaalitäyte


pala kaalia
1/2-1 punasipuli
2 tomaattia
1/2 dl korianteria
1/2 limen mehu ja kuori raastettuna
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Pilko kaali ja hienonna punasipuli. Leikkaa tomaatit ensin muutamaksi isoksi palaksi ja kaavi pois tomaatin sisin. Paloittele sen jälkeen jäljelle jäänyt tomaatin liha pieniksi kuutioiksi. Lisää täytteeseen. Hienonna korianteri ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella, lorauksella oliiviöljyä sekä suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen.

Jauheliha-paprikatäyte


400 g naudan jauhelihaa
1 pieni paprika
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
juustokuminaa
paprikajauhetta
mustapippuria
chilijauhetta
(grillimaustetta)

Paista jauheliha ja lisää pannulle hienonnettu paprika ja sipulit. Mausta täyte makusi mukaan, käytä riittävästi mausteita.


Kokoa taco nostamalle lätyn päälle ranskankermaa, jauheliha-paprikatäytettä, lime-kaalitäytettä ja guacamolea. Kyytipojaksi pari Sollia ja Fiesta voi alkaa!! :)

QuickEdit
Mona
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

  1. Kiesus, kui' hyvältä näyttää!
    Tuollaset pehmeät tortillat näyttävät paljon naan-leiviltä. Maistuivatko myös samalta? Ja hyvän kuuloinen myös tuo kaalitäyte. Ja guacamole tietenkin!
    En varmaan ikinä tule kyllästymäään meksikolaiseen keittiöön enkä ruokiin, joihin ei tarvita ruokailuvälineitä, vaan joissa kaavitaan erinäisiä sooseja erinäisten "räiskäleiden" avulla. On se vaan NIIN hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia! Nämä Fiesta-partyt maistuivat kyllä ihan huiman hyvältä! Vähän naan-leivän näkisiähän noista tacoista tuli, makukin liippaa läheltä, tosin jugurttiahan näihin ei tule kuten naan-leipään. Ripottelin paistaessa myös vähän suolaa pintaan, niin tuli vähän lisämakua.
      Toi on ihan totta, soosit, mössöt, käsinsyöminen ja kaikenlaiset lätyt - aina yhtä hyvää!! :)

      Poista
  2. Näyttääpä niiiiin hyviltä! Pakko testata itsekin näitä, texmex kyllä uppoaa aina! ;)

    VastaaPoista
  3. Teimme juuri perheen kanssa eilen poimimistamme suppilovahveroista suloista pastaa sinun ohjeella ja meinas taju lähtee!!! Kiitos ihanasta ohjeesta, varmaan teemme uudestaan!! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla! Tein itsekin muuten tänään suppilovahverocarbonaraa, siitä tulossa resepti ensi viikolla. Kiva, että maistui :)

      Poista
  4. Upeita kuvia, vau! Kiitos pehmeiden tacojen ohjeesta, oikein herkulliset sapuskat tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa että maistui! Näitä pitäisi taas itsekin pitkästä aikaa vääntää!

      Poista

Follow @hellajahoukutus