Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kardemummalla kruunattu pannukakku




Oijoijoi, nyt on kuulkaa käsillä varsinainen pannukakkujen valioyksilö! Tämän pannarin jälkeen ymmärsin, että on olemassa pannukakkuja ja sitten on olemassa pannukakkuja. Hyviä ja aivan erinomaisen hyviä. Ja tämä siis kuuluu tuohon jälkimmäiseen sarjaan. Uunipannareiden parhaimmistoa.

Valiopannukakun salaisuus piilee seuraavissa seikoissa: 1) Kardemumma. Vähän Ahvenanmaan pannukakun henkeä, mutta ilman niitä mannaryynejä. b) Korkeus ja kuohkeus. Viime hetkillä uunissa tämä yksilö oli varsinainen pannukakkujen Mount Everest. Syynä superkohoamiseen on  teelusikallinen leivinjauhetta sekä normaalia uunipeltiä pienempi uunivuoka, jonka takia pannaritaikinaa on paksummin. c) Voinokareet, jotka heitetään uunivuoan pohjalle ennen taikinan paistamista. Saattavat olla osasyynä myös kohtaan b. Makua ne eivät ainakaan huononna.

Pannukakku on varsinaista arjen luksusta. Hymyilin jo etukäteen, kun keksin että kohta vanhenevasta maitolitrasta teenkin pitkästä aikaa pannaria. Kahden lautasellisen jälkeen hymy vain kasvoi (mahan kera) - tulipa autuas olo!

Lisää ihania pannukakkureseptejä löydät Hellan ja houkutuksen letut & pannukakut -arkistosta.


Kardemummapannukakku


3 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

muutama nokare voita

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada puolet maidosta joukkoon ja lisää jauhot kevyesti vatkaten. Lisää loppu maito, sokeri, suola, leivinjauhe sekä kardemumma. Sekoita hyvin. Anna pannaritaikinan vetätyä rauhassa puolisen tuntia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Heitä uunivuoan pohjalle muutama nokare voita ja laita vuoka uuniin. Odota, kunnes voi on kokonaan sulanut ja alkaa hieman kuplia. Ota vuoka uunista ja kaada taikina vuokaan. Paista pannaria uunissa 25-30 minuuttia.

Nauti omenahillon ja sokerin kera.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Nam, ihana idea laittaa pannariin kardemummaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekaa kertaa laitoin, enkä enää ikinä tee tämän jälkeen ilman! :)

      Poista
  2. Jep, on pannareita ja pannareita, ihan samaa mieltä! :)
    Söin muutama viikko sitten aivan jumalaisen hyvää spelttipannaria Sis.delissä. Siinäkin oli mausteena kardemummaa. I-HA-NAA.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huonoa pannaria en muista koskaan (onneksi) saaneeni, mutta kyllä niissä vaan on eroa! Oi, spelttipannari kuulostaa jännältä, täytyykin kokeilla tai kipaista Sis.deliin :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus