Oijoijoi, nyt on kuulkaa käsillä varsinainen pannukakkujen valioyksilö! Tämän pannarin jälkeen ymmärsin, että on olemassa pannukakkuja ja sitten on olemassa pannukakkuja. Hyviä ja aivan erinomaisen hyviä. Ja tämä siis kuuluu tuohon jälkimmäiseen sarjaan. Uunipannareiden parhaimmistoa.
Valiopannukakun salaisuus piilee seuraavissa seikoissa: 1) Kardemumma. Vähän Ahvenanmaan pannukakun henkeä, mutta ilman niitä mannaryynejä. b) Korkeus ja kuohkeus. Viime hetkillä uunissa tämä yksilö oli varsinainen pannukakkujen Mount Everest. Syynä superkohoamiseen on teelusikallinen leivinjauhetta sekä normaalia uunipeltiä pienempi uunivuoka, jonka takia pannaritaikinaa on paksummin. c) Voinokareet, jotka heitetään uunivuoan pohjalle ennen taikinan paistamista. Saattavat olla osasyynä myös kohtaan b. Makua ne eivät ainakaan huononna.
Pannukakku on varsinaista arjen luksusta. Hymyilin jo etukäteen, kun keksin että kohta vanhenevasta maitolitrasta teenkin pitkästä aikaa pannaria. Kahden lautasellisen jälkeen hymy vain kasvoi (mahan kera) - tulipa autuas olo!
Lisää ihania pannukakkureseptejä löydät Hellan ja houkutuksen letut & pannukakut -arkistosta.
Kardemummapannukakku
3 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
muutama nokare voita
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada puolet maidosta joukkoon ja lisää jauhot kevyesti vatkaten. Lisää loppu maito, sokeri, suola, leivinjauhe sekä kardemumma. Sekoita hyvin. Anna pannaritaikinan vetätyä rauhassa puolisen tuntia.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Heitä uunivuoan pohjalle muutama nokare voita ja laita vuoka uuniin. Odota, kunnes voi on kokonaan sulanut ja alkaa hieman kuplia. Ota vuoka uunista ja kaada taikina vuokaan. Paista pannaria uunissa 25-30 minuuttia.
Nauti omenahillon ja sokerin kera.
Nam, ihana idea laittaa pannariin kardemummaa :)
VastaaPoistaEkaa kertaa laitoin, enkä enää ikinä tee tämän jälkeen ilman! :)
PoistaJep, on pannareita ja pannareita, ihan samaa mieltä! :)
VastaaPoistaSöin muutama viikko sitten aivan jumalaisen hyvää spelttipannaria Sis.delissä. Siinäkin oli mausteena kardemummaa. I-HA-NAA.
Huonoa pannaria en muista koskaan (onneksi) saaneeni, mutta kyllä niissä vaan on eroa! Oi, spelttipannari kuulostaa jännältä, täytyykin kokeilla tai kipaista Sis.deliin :)
Poista