Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Texmexiä piirakkaan



Yksi hauskimmista asioista ruokabloggaamisessa on se, että kivoja ja kokeilunarvoisia reseptejä tipahtelee eteen kavereiden ja perheen kautta. Maukas ruokakokeilu tai lehdestä bongattu ohje kulkeutuvat ilokseni tuttavien käsistä usein myös minun hellalle. Monesti reseptien jakajana on äiti :)

Tämä tacopiirakka oli siskon löytö ja hänen hihkaistua siitä, meni piiras myös täällä testiin. Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen käytettiin ranskankermaa ja majoneesia, jotka olivat kuitenkin hieman liian raskaita piirakkaan. Korvasin ne kermaviilillä.

Piirasmuoto oli hauskaa vaihtelua tutuille texmex-mauille! Buen provecho, amigos!

Tacopiirakka


pohja
50 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl maitoa

täyte
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pss tacomaustetta
1 dl vettä
3 tomaattia
1/2-1 prk salsakastiketta
jalapenoja
2 dl kermaviiliä
2 dl juustoraastetta

pinnalle
1 punasipuli viipaloituna
nachoja

Sekoita huoneenlämpöinen margariini kuivien aineiden kanssa. Kaada joukkoon maito ja nypi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet ja kuullota niitä hetki pannulla tilkassa öljyä. Laita jauheliha paistumaan pannulle. Kun jauheliha on paistunut, lisää tacomauste ja vesi. Anna kypsyä, kunnes vesi on haihtunut lähes kokonaan. Kaada jauheliha taikinapohjalle.

Pilko tomaatit ja laita ne jauhelihan päälle. Lisää päälle salsakastiketta ja jalapenoja haluamasi määrä. Sekoita kermaviili ja juustoraaste ja levitä seos päällimmäiseksi.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota piirakka hetkeksi pois uunista ja lisää päälle punasipulin renkaita sekä nacholastuja. Laita piirakka uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

Tarjoile raikkaan salaatin kera.
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Ahmm.. kaikki texmex on niin hyvää! enpä ole piirakassa nachoja vielä kokeillut, mutta toimivat varmasti kun homma toimii nachopaistoksessakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii kyllä ja oli jotenkin erityisen hauskaa, kun tutut maut olivatkin tortillojen ja nachopaistosten sijaan piirakassa!

      Poista
  2. Tämä oli ihan mielettömän hyvää!! Toivottavasti työkaveritkin tykkäävät kun heille huomenna kyseistä piirasta tarjoilen!
    Sinulla on muutenkin todella ihana blogi!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Nanne! Tosi kiva kun tykkäsit piirakasta (ja ihme on jos eivät työkaverisikin tykkää)! :) Texmex-maut sopivat aina suuhun, missä muodossa vaan. Kiitos palautteestasi, toivottavasti viihdyt lukijana!

      Poista
  3. Tacopiirakankin reseptin otin kokeiluuni ja hyväksi havaitsin! Nam ja kiitos!:)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus