Hanna Gullichenin paahdettu tomaattikeitto hyppäsi silmilleni kuin peura ajovaloissa, kun selailin ideoita viikonlopun ruokalistalle. Tuota pitää ehdottomasti kokeilla! Eikä herkulliselta kuulostanut ohje todellakaan pettänyt, keitto hupeni nälkäisiin suihin ennätysajassa. Ja se olikin ehkä se ainoa alkuperäisen ohjeen miinus: satsista riitti vain yhdelle aterialle, joten tuplasin sen saman tien tähän omaan versiooni. Helpottaa kovasti perhearkea, kun aina kokattaessa syntyy seuraavan päivän ruoka siinä samassa.
Muita muutoksia en juurikaan tehnyt, tosin fenkolinsiemeniä kaapista ei löytynytkään, joten ne jäivät pois, hyvää tuli silti. Ja oliiviöljyä lorauttelin joukkoon jonkin verran, samoin valkosipulinkynsiä. Parin tunnin haudutus tölkkitomaateille teki todellakin ihmeitä, sillä keiton maku oli ihanan intensiivinen ja samalla lempeä. Nopeasti surautettava yrttiöljy sekä taivaallisen ihana valkosipuliciabatta nostivat lounaan ihan omiin sfääreihin.
Kiitos Hanna, tämä menee jatkoon!
Paahdettu tomaattikeitto yrttiöljyllä
4 tlk kokonaisia tomaatteja omassa liemessä
3/4 dl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
3 tl sokeria
ripaus mustapippuria
8 dl kana- tai kasvislientä
2 dl kermaa
yrttiöljy
2 dl yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa
1/2 dl oliiviöljyä
valkosipulileipä
1 pieni ciabatta (tai muuta leipää)
20 g voita
1/2 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
muutama oksa persiljaa ja/tai basilikaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Kaada tölkkitomaatit laakeaan ja isoon uunivuokaan. Pilko tomaatit saksilla puoliksi. Lisää joukkoon oliiviöljy, paprikajauhe, kuoritut ja puolitetut valkosipulinkynnet sekä suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita kevyesti. Paahda 170-asteisessa uunissa 2 tunnin ajan.
Valmista tällä välin yrttiöljy. Aja yrtit ja öljy joko blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi.
Valmistele valkosipulileipä. Sekoita sulatettu voi, öljy ja mausteet kulhossa. Sivele seos halkaistun ciabatta-leivän päälle. Kun tomaatit ovat valmiit nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista leipiä uunissa n. 10 minuuttia.
Leipien paahtuessa uunissa, kaada valmiit tomaatit blenderiin tai kattilaan, mikäli käytät sauvasekoitinta. Kaada 2 dl kiehuvaa kana- tai kasvislientä mukaan ja soseuta. Lisää vähitellen lientä, kunnes koostumus on sopivan keittomaista. Lisää mukaan kerma ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Maista ja lisää tarpeen mukaan suolaa.
Tarjoa keitto yrttiöljyn ja sopiviksi annospaloiksi leikatun valkosipulileivän kera.
Onpas loistava idea paahtaa noita säilyketomaatteja. Pitääpä kokeilla, mielenkiintoinen ohje.
VastaaPoistaOn kyllä, saavat paljon syvempää makua kun lojuvat pari tuntia lämmössä. Ja toisaalta tosi helppo valmistaa, vaikka aikaa vähän meneekin.
PoistaMy friend suggest me your website and its worth reading your article
VastaaPoista.
Download The Kashmiri Files Full Movie
How to manifest someone to be obsessed with you
(Updated) Fire kirin Apk Download For iPhone and Android 2.0
Funny Welding Quotes